Militarii israelieni rapiti de membri ai gruparii Hezbollah sunt vii si nevatamati, iar Israelul continua desfasurarea de forte declansata la 12 iulie pentru recuperarea lor. Surse libaneze au anuntat ca cei doi militari israelieni rapiti de gr

Militarii israelieni rapiti de membri ai gruparii Hezbollah sunt vii si nevatamati, iar Israelul continua desfasurarea de forte declansata la 12 iulie pentru recuperarea lor.

Surse libaneze au anuntat ca cei doi militari israelieni rapiti de gruparea Hezbollah la granita dintre Liban si Israel traiesc, iar starea lor de sanatate este buna. Informatia a fost data publicitatii de ministrul libanez de Externe, Fawzi Salloukh si a fost preluata de agentia iraniana al-Alam, citata de cotidianul Yediot Aharonot.
INVAZIA, IN CALCUL. Eforturile pentru a-i recupera in viata sunt mai intense ca oricand de la inceputul crizei, la data de 12 iulie. Seful Statului Major al armatei israeliene, generalul Dan Halutz, examineaza in continuare oportunitatea lansarii unei invazii terestre masive in Liban pentru distrugerea infrastructurii Hezbollah, potrivit Reuters. ""Cunoastem capacitatile Hezbollah si arsenalul gruparii. Nu subestimam capacitatile, dar stim cum sa le abordam. Vom face tot posibilul pentru a-i impiedica sa mai lanseze rachete"", a afirmat purtatorul de cuvant al armatei. Israelul a chemat la centrele de incorporare mii de rezervisti si a masat trupe si militari la frontiera cu Libanul, sporind speculatiile ca o invazie terestra ar fi iminenta. De altfel, tancuri, buldozere si blindate israeliene au patruns deja in sudul Libanului, dupa ce populatia a fost avertizata sa paraseasca localitatile vizate.
SIRIA VA REPLICA. Exista insa riscul ca o asemenea operatiune sa duca la o escaladare a conflictului. Siria, vecina Libanului si coordonatoarea de facto a tuturor actiunilor Guvernului de la Beirut, a anuntat deja ca nu va sta cu bratele incrucisate daca Israelul va declansa o ofensiva terestra pe teritoriul Libanulu. Potrivit cotidianului spaniol ABC, citat de Mediafax, ministrul sirian al Informatiilor a subliniat ca regimul din care face parte nu aproba conflictul din regiune, dar ca nu va accepta ca trupele israeliene sa se afle la doar 20 de kilometri de capitala siariana, Damasc.
Pe de alta parte, Hezbollah a anuntat ieri ca accepta ca guvernul libanez sa negocieze un schimb de prizonieri cu Israelul. Anuntul a fost facut de presedintele Parlamentului libanez, Nabih Berri.

VICTIMA


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.