RAFO ar putea intra in faliment daca Guvernul nu vrea sau nu poate sa gaseasca o solutie pentru datoriile istorice ale companiei. Aceasta este concluzia la care a ajuns consilierul prezidential Theodor Stolojan (foto), dupa o vizita efectuata la
RAFO ar putea intra in faliment daca Guvernul nu vrea sau nu poate sa gaseasca o solutie pentru datoriile istorice ale companiei.

Aceasta este concluzia la care a ajuns consilierul prezidential Theodor Stolojan (foto), dupa o vizita efectuata la rafinaria din Onesti.
AVERTISMENT. Stolojan a discutat cu reprezentantii salariatilor, dar si cu managementul companiei, dupa ce liderul de sindicat Ion Marian i s-a plans ca Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) blocheaza deliberat avizarea acordului de novatie, prin care noul proprietar al RAFO, compania CALDER-A International, ar trebui sa preia obligatiile care decurg din contractul de privatizare. Consilierul prezidential i-a avertizat pe reprezentantii AVAS ca, ""daca nu vor contribui la rezolvarea acestor probleme de la RAFO, se vor incarca cu o responsabilitate foarte mare"".
Fostul proprietar al RAFO a vandut 97,04% din actiunile RAFO catre CALDER-A International la 12 iulie 2005. Aceasta tranzactie trebuie avizata de AVAS, dar autoritatea nu s-a pronuntat. Lipsa unui raspuns al AVAS face imposibila deschiderea negocierilor cu Ministerul Finantelor pentru plata datoriilor istorice acumulate de RAFO. (E.M.)


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.