Generatii intregi au respirat poezia lui Paunescu. In Cenaclul Flacara, tinerii s-au deprins sa iubeasca Alba - Mecca romanilor, au reinvatat recunostinta pioasa fata de parinti si s-au obisnuit cu poezia de mare calitate. ""Doamne, da-
Generatii intregi au respirat poezia lui Paunescu. In
Cenaclul Flacara, tinerii s-au deprins sa iubeasca Alba - Mecca romanilor, au reinvatat recunostinta pioasa fata
de parinti si s-au obisnuit
cu poezia de mare calitate.


""Doamne, da-ne puterea de a mai pune intrebari si puterea de a mai auzi intrebari!"" Asa se incheia o carte de interviuri a lui Adrian Paunescu in epoca socialista. In spiritul acestei fraze, l-am provocat pe domnul Paunescu la o discutie. Cu siguranta avem ce invata de la acest om incarcat de ""istorie si de poezie"".
Jurnalul National: Intr-o splendida poezie spuneati ca simtiti si acum pe piele urma mainilor de soldati romani care v-au
purtat pe brate coborandu-va
dintr-un trist tren al armatei romane invinse, care parasea Basarabia cedata Uniunii Sovietice, dandu-va inapoi mamei dumneavoastra aflata pe peron. A fost acesta unul dintre momentele de rascruce ale destinului dumneavoastra?


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.