ani vechime va reprezenta 66 la suta din salariul unui comisar-sef de politie, fata de 49 la suta cat reprezinta in prezent, se arata in proiectul de salarizare a bugetarilor, realizat de Ministerul de Finante si obtinut de ziarul Adevarul.
In acest proiect, discutat cu sindicatele din invatamant, salariul comisarului-sef de politie reprezinta baza de calcul pentru celelalte categorii de bugetari. Salariul cercetatorului stiintific principal II, al medicului specialist in unitati clinice si al conferentiarului universitar cu peste 40 de ani vechime va fi de 85 la suta din salariul comisarului-sef de politie.
Raportat tot la salariul comisarului-sef de politie, salariul balerinului de la opera gradul I va reprezenta 61 la suta, fata de 54 la suta cat reprezinta acum, salariul consilierului II din ministere va reprezenta 58 la suta, fata de 44 la suta cat reprezinta acum, iar salariul inspectorului de specialitate II din consiliile locale va reprezenta 48 la suta, fata de 33 la suta cat reprezinta in prezent. Daca luam ca exemplu un salariu al comisarului-sef de 2.