Juventus, Fiorentina, Lazio si Milan spera in reducerea sanctiunilor. Torinezii vor sa scape de punctele de penalizare, iar celelalte echipe viseaza chiar ca vor ramane in Serie A.

Recursurile in procesul de coruptie din fotbalul italian au inceput ieri-dimineata la Roma. Cele patru cluburi ""condamnate"", Juventus, Fiorentina, Lazio si Milan, spera sa obtina o diminuare a pedepsei, in timp ce procurorul Stefano Palazzi doreste sanctiuni mai aspre. Nu vor fi insa admise probe noi. Sentintele definitive sunt asteptate maine seara sau cel tarziu marti.
REDUCERI. Initial, cea mai dura pedeapsa a primit-o Juventus: retrogradare in Serie B si penalizare 30 de puncte in sezonul viitor. ""Exista sanse mari sa se reduca numarul punctelor de penalizare..."", a declarat Cesare Zaccone, avocatul gruparii torineze. Intrebat despre posibilitatea ca Juventus sa ramana in Serie A, Zaccone a raspuns clar: ""Sa nu exageram, vom vedea"". La randul sau, presedintele Fiorentinei, Diego Della Valle, este increzator. ""Am venit aici ca sa clarificam lucrurile. Noi nu suntem vinovati cu nimic"", a spus oficialul echipei lui Mutu si Lobont. Dezbaterile sunt prezidate de Piero Sandulli, presedintele Curtii Federale de Apel, iar protagonisti sunt arbitrul Massimo de Santis, fostul presedinte al FIGC, Franco Carraro, presedintele lui Lazio, Claudio Lotito, sau vicepresedintele lui Milan, Adriano Galliani. Lipsesc insa fostul director general al lui Juventus, Luciano Moggi, si fostul director executiv, Antonio Giraudo. In jurul pranzului, cei
cinci membri ai Curtii de Apel
s-au retras in camera de consiliu. Sedinta a continuat aseara.