Cel mai prestigios cimitir de animale din lume se afla la New York. Terenul amenajat special pentru animalele care pleaca in Rai a fost fondat, pe la sfarsitul anului 1890, de Samuel Johnson - un celebru doctor veterinar. El a fost, de al

Cel mai prestigios cimitir de animale din lume
se afla la New York.

Terenul amenajat special pentru animalele care pleaca in Rai a fost fondat, pe la sfarsitul anului 1890, de Samuel Johnson - un celebru doctor veterinar. El a fost, de altfel, veterinarul oficial al statului New York din acea perioada. Tot el a fost cel care a fondat ""Societatea Americana impotriva cruzimii fata de animale"". In ciuda succesului pe care-l avea, Samuel a ramas cunoscut mai degraba pentru ceva care nu se afla in planurile sale: primul - si cel mai ingenios - cimitir de caini din SUA. Cum s-a intamplat? Ei bine, ideea i-a venit cand o femeie i-a spus ca vrea sa-si inmormanteze cainele intr-o perioada in care acest lucru era interzis prin lege. Atunci Johnson i-a oferit o alternativa: in livada de meri de la ferma sa din Hartsdale.

DE RENUME. La putin timp, doctorul s-a trezit cu foarte multe cereri. N-a stat mult pe ganduri si s-a pus pe treaba, aranjand spatiul cu flori, pietre si multe accesorii vesele. Astazi, frumoasa livada este locul de veci a peste 70.000 de animale de companie si nu numai: caini, pisici, pasari, maimute si chiar un pui de leu. Desi ""preferatii"" vedetelor precum Diana Ross, Mariah Carey sau Kate Smith sunt inmormantati la Hartsdale, iubitori de animale din intreaga lume au ales acest locas pentru animalele lor. Tot aici se afla si caini eroi sau caini medaliati pentru diverse activitati.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.