Cel mai modern satelit GPS a fost declarat operational in decembrie anul trecut. Acesta transmite doua noi semnale militare pentru o imbunatatire a preciziei, ofera o codare mai performanta a informatiilor si posibilitati de reducere a interferentelo
Cel mai modern satelit GPS a fost declarat operational in decembrie anul trecut. Acesta transmite doua noi semnale militare pentru o imbunatatire a preciziei, ofera o codare mai performanta a informatiilor si posibilitati de reducere a interferentelor.
In prezent se lucreaza la un nou tip de arhitectura a dispozitivelor GPS, care va permite o reducere semnificativa a costurilor de utilizare a tehnologiei dar si o marire a flexibilitatii pentru o serie de aplicatii militare: proiectile ghidate, aviatie.
Construirea a trei noi sateliti a fost recent contractata de firma Boeing pentru 138 mld. $. Se preconizeaza ca primul va fi gata in 2007. Sistemul va imbunatati calitatea serviciilor de radionavigatie, incluzand un semnal dedicat aviatiei civile.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.