Desi acum canta la chitara, Ducu Bertzi si-a inceput studiile muzicale cua€¦ vioara. In paralel cu scoala generala, el a studiat opt ani vioara la scoala de muzica din localitate.

Din liceu insa, a dat vioara pe chitara. Din clasa a IX-a, impreuna cu un grup de prieteni, a infiintat trupa ""Mi bemol rock"". Cu aceasta formatie canta la serile dansante ale liceului, interpretand piese romanesti, dar mai ales din repertoriul unor formatii la moda. De vina pentru pasiunea lui Ducu pentru rock este trupa Rolling Stones, al carei fan infocat a ramas si astazi. Desi a calatorit mult prin lume cu ocazia cantarilor sale de peste hotare, folkistul nu a avut ocazia sa-si vada si sa-si asculte idolii live. Acum, insa are aceasta sansa. Astazi, impreuna cu Florian Pittis, Nicu Alifantis si Virgil Iantu, Ducu se afla la Köln pentru concertul celor de la Rolling Stones. ""In sfarsit imi vad visul cu ochii"", ne-a marturisit Ducu Bertzi inainte de a pleca in Germania. ""Ma bucur ca, in sfarsit, am ocazia sa cant alaturi de gigantii Rolling Stones. Fireste, din public, nu de pe scena"", glumeste Ducu.
Dupa ce se va intoarce de la Köln, folkistul va lua drumul Sighisoarei. Alaturi de Nicu Alifantis, Bertzi este consilierul artistic al Festivalului Sighisoara Mediavala 2006, ce se va desfasura in perioada 28-30 iulie. (Cristina Ologeanu)