O veste buna. O femeie din doua sustine ca sexual este mai multumita vara decat iarna. Vestea este cu atat mai buna cu cat de sexualitatea femeii depinde si cea a barbatului.

Evident, sunt si explicatii pentru inflorirea sexualitatii in lunile de vara. In primul rand, lumina si caldura solara au actiune benefica asupra activitatii cerebrale si hormonale raspunzatoare de sexualitatea noastra. Sunt specialisti care recomanda persoanelor nemultumite sexual terapia solara. Expunerea la razele soarelui, plimbarile pe malul marii, masajul cu pietre marine, inotul si briza marina sunt elemente cu efecte pozitive asupra sexualitatii.
CUPLU. Buna dispozitie joaca un rol esential in relatia de cuplu. Ea poate fi obtinuta prin melo si cromoterapie. Exista refrene estivale de azi si de ieri, concepute anume parca pentru a trezi simturile. De la primele acorduri creeaza o stare de bine ambilor parteneri. Dupa cum stim foarte bine ca exista o cromatica specifica lunilor de vara. Culorile pastel: bleu, galben, verde deschis, roz, combinate cu culori vitale, dar calde, precum rosul, portacaliul, ultramarinul, induc dorinta, liniste, dar si nevoia de a trai la superlativ. Culori greu de definit ofera vegetatia specifica verii. Dar florile daruiesc nu numai o cromatica deosebita, dar si arome excitante.
Din acest decor estival mai lipseste ceva. Alimentele si bauturile afrodiziace. Fructele de mare. Pestele. Cafeaua. Ciocolata. Sampania. Fructele exotice. Unele condimente, cum ar fi menta. Uleiul de masline. Dar in capul listei stau de mii de ani fructele de mare. Se pare ca secretul lor consta in cantitatea apreciabila de fosfor si iod, implicate in stimularea sexuala. Mit sau realitate, alimentele afrodiziace contin elemente nutritive valoroase, cu efecte stimulative, excitante, multe dintre ele amintite chiar in Kama Sutra.

OPINII