""NORMAL"". Presedintele PNL Bucuresti, Ludovic Orban, a declarat ca ""era normal"" ca Radu Timofte si Gheorghe Fulga sa fie demisi inca de la inceputul guvernarii Aliantei PNL-PD. ""Vreme de un an si jumatate, acesti doi domni au fost tolerati de Ba

""NORMAL"". Presedintele PNL Bucuresti, Ludovic Orban, a declarat ca ""era normal"" ca Radu Timofte si Gheorghe Fulga sa fie demisi inca de la inceputul guvernarii Aliantei PNL-PD. ""Vreme de un an si jumatate, acesti doi domni au fost tolerati de Basescu, iar institutiile pe care le-au condus au continuat sa actioneze ca o masinarie supusa politic"", a spus el. In opinia liderului PD, Emil Boc, ""demisia este un act unilateral, de care se ia act si nu se comenteaza"" si prerogativa desemnarii sefilor serviciilor de informatii este atributul exclusiv al sefului statului, ca atare nu se poate pune problema unor negocieri politice.

""ESEC"". Presedintele PC, Dan Voiculescu, a declarat ca demisiile sefilor SRI, SIE si DGIPI sunt ""unul dintre cele mai mari esecuri ale mandatului lui Traian Basescu"" si ca seful statului ar trebui sa isi asume acest esec. ""Traian Basescu, in loc sa laude mediul de afaceri, a laudat serviciile secrete conduse chiar de acesti demisionari"", a mai spus liderul PC. Deputatul UDMR Kelemen Hunor a precizat, la randul sau, ca cei trei au fost ""sfatuiti"" de presedintele Basescu sa-si dea demisia, apreciind ca inlocuirile la sefia serviciilor secrete sunt asteptate de mai mult timp. ""Cei trei presedinti ai serviciilor secrete nu sunt persoane care vin benevol si isi prezinta demisia"", a argumentat Hunor. El a apreciat ca sfatul lui Basescu a fost unul ""util"".

SESIUNE EXTRAORDINARA. Secretarul Comisiei pentru controlul SRI, deputatul PSD Ion Stan, va propune intrunirea Camerei Deputatilor si Senatului in sesiune comuna extraordinara pentru a fi lamurite ""lucrurile deosebit
de grave"" care ""se ascund""
in spatele gestului demisiilor in bloc. El a aratat ca in cazul Hayssam nu sunt vinovate
serviciile de informatii, ci parchetele si MAI, care trebuia
sa dispuna masurile ce se impuneau legal, de monitorizare si retinere. In schimb, vicepresedintele executiv al PRM, Lucian Bolcas, a afirmat ca demisiile ""date sau cerute""
ale sefilor serviciilor secrete reprezinta ""un element puternic de imagine politica si de consolidare a autoritatii presedintelui Traian Basescu"". (Dana Piciu)


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.