Radacina de fenicul este populara in bucataria mediteraneana, pentru ca improspateaza preparatele. In aceasta parte a lumii era cunoscut inca din antichitate, cand grecii si romanii mestecau fenicul crud pentru gustul lui dulceag. Mai tarziu, in Evul Mediu, era folosit pe post de amuleta, pentru indepartarea vrajitoarelor. Astazi, feniculul este folosit doar in bucatarie. Se poate utiliza ca si garnitura alaturi de orice preparat din peste. De asemenea, sosurile care au in compozitie aceasta leguma capata o aroma deosebita. Semintele de fenicul sunt folosite pentru aromatizarea preparatelor de brutarie sau cofetarie.
RETETA. Feniculul poate constitui de asemenea si ingredientul principal al catorva feluri de mancare. Supa de fenicul este unul dintre ele. Se iau trei bulbi care se taie felii. Apoi, intr-un vas se pun la calit impreuna cu o ceapa tocata marunt. Apoi se adauga o lingura cu faina, peste care se toarna treptat supa de legume. Dupa aceea, se pun doua-trei ciuperci taiate felii.
Despre autor:
Sursa: Jurnalul National
Te-ar putea interesa si:
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.
-
Spațiile verzi și eficiența energetică, viziunea pentru un București sustenabil
Sursa: green.start-up.ro
-
Dan Mihăescu: Ce trebuie să știe fondatorii despre GapMinder Fund II?
Sursa: start-up.ro
-
Secretele vedetelor de la Hollywood pentru un machiaj impecabil. Tehnici și...
Sursa: garbo.ro
-
Venituri de peste 300 de milioane de euro pentru Jumbo, în 2023. Care sunt...
Sursa: retail.ro
-
Cum se poate evita insolvența. Expertul care s-a ocupat de cazul Blue Air:...
Sursa: wall-street.ro
-
Afirmații delirante din partea unui preot: femeile agresate se*ual trebuie să...
Sursa: kudika.ro
-
UniCredit vede oportunități de consolidare în România
Sursa: futurebanking.ro