Parlamentul este singura autoritate care, potrivit Constitutiei, are dreptul de a numi in functie directori ai serviciilor de informatii, se arata intr-un comunicat al Presedintiei. Presedintele Romaniei va transmite Parlamentului propunerile pen

Parlamentul este singura autoritate care, potrivit Constitutiei, are dreptul de a numi in functie directori ai serviciilor de informatii, se arata intr-un comunicat al Presedintiei.

Presedintele Romaniei va transmite Parlamentului propunerile pentru numirea in functie a noilor directori ai serviciilor de informatii, mai precizeaza sursa citata. In urma demisiilor sefilor SRI si SIE, pana la desemnarea unor sefi noi, conducerea SRI va fi asigurata de prim-adjunctul locotenent-colonel Mihai Florian Coldea, iar conducerea SIE va fi asigurata de directorul adjunct general-maior Silviu Predoiu.

Pe de alta parte, secretarul Comisiei SRI, deputatul PSD Ion Stan, a declarat ieri ca Radu Timofte si Gheorghe Fulga raman directori ai SRI, respectiv SIE, pana cand Parlamentul ia nota de demisia lor si numeste noi sefi. Stan a mai spus ca Radu Timofte a fost convocat la comisie, la 24 iulie, pentru audieri, in vederea identificarii ""adevaratelor motive"" ale demisiei sale din fruntea SRI.
Pe de alta parte, surse democrate sustin ca PD ii ia in calcul pe Claudiu Saftoiu, Mihai Stanisoara si Sorin Frunzaverde pentru nominalizarea la sefia SIE sau SRI. ""Traian Basescu nu i-ar fi demis pe Gheorghe Fulga, Radu Timofte si Virgil Ardelean daca nu s-ar fi asigurat in prealabil ca are inlocuitorii potriviti pentru cei trei directori: ai SIE, SRI si DGIPI"", au declarat pentru Mediafax surse din PD.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.