Canicula care loveste de cateva zile Romania creeaza probleme cardiacilor, varstnicilor, copiilor si nu numai, mai ales ca meteorologii au prognozat temperaturi de peste 36 de grade Celsius. Medicii sunt in alerta, iar Directiile judetene de sana

Canicula care loveste de cateva zile Romania creeaza probleme cardiacilor, varstnicilor, copiilor si nu numai, mai ales ca meteorologii au prognozat temperaturi de peste 36 de grade Celsius.

Medicii sunt in alerta, iar Directiile judetene de sanatate publica au luat masuri suplimentare in sectiile de urgenta. Stocurile de medicamente au fost, de asemenea, marite. Cele mai parjolite judete sunt Arad, Bihor, Braila, Buzau, Caras Severin, Calarasi, Dolj, Galati, Giurgiu, Ialomita, Ilfov, Mehedinti, Olt, Timisoara, Teleorman, Vrancea, dar si municipiul Bucuresti. Nici pe timpul noptii temeperaturile nu vor scadea sub 20-22 grade Celsius. O situatie dificila se inregistreaza in spitale, mai ales in saloanele in care nu exista aer conditionat. Pentru a face fata mai usor temperaturilor insuportabile, multi pacienti si-au adus de acasa ventilatoare. La Arad, conducerea Spitalului Judetean a distribuit apa minerala tuturor pacientilor.
Nici in maternitati, lucrurile nu difera. Tinerele mamici se plang si spun ca micutii sunt si ei agitati, si adorm abia spre miezul noptii, cand caldura mai scade in intensitate.
BUCURESTI. Temperaturile foarte ridicate din ultimele zile au facut multe victime si in Capitala. Numai in ultimele 24 de ore, Serviciul de Ambulanta al Municipiului Bucuresti (SAMB) a inregistrat peste 1.000 de solicitari, cu peste 200 de apeluri mai mult decat media zilnica. Ca urmare a caldurii, a crescut numarul pacientilor cu afectiuni cardiovasculare si lipotimii. 45 de solicitari au fost pentru persoane care au cazut pe strada.

TRENURILE AR PUTEA INTARZIA


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.