Medicul din Penitenciarul Rahova care a eliberat adeverinta medicala a lui Omar Hayssam este cercetat de Comisia de disciplina a inchisorii, pentru ca nu a respectat procedurile in rigoare privind eliberarea de acte medicale catre detinuti.

Directorul adjunct al Penitenciarului Rahova, Marius Stef, a declarat ieri ca medicul Constantin Tanasescu a eliberat la 25 aprilie o adeverinta medicala pe numele lui Omar fara sa aiba avizul conducerii penitenciarului. El a precizat ca aceasta comisie nu si-a definitivat cercetarile, pentru ca Tanasescu este in concediu din data de 17 iulie, dar a aratat ca, dupa finalizarea anchetei, comisia ar putea sesiza Parchetul pentru fals.
Pe de alta parte, prof. dr. Mircea Beuran (foto) de la Spitalul de Urgenta a declarat ieri ca, in cazul biopsiei efectuate lui Omar Hayssam, pentru zona din care s-au recoltat probe nu s-a identificat nici o celula canceroasa. Hayssam avea patru zone ganglionare afectate, iar biopsia a fost recomandata pentru ganglionul cel mai mare.