Autoritatile de la Sofia sunt intr-o febra continua, pentru ca Bruxellesul sa remarce eforturile pe care le depun in vederea unei pregatiri complete pentru data de 1 ianuarie 2007. Vria care a curprins guvernul lui Serghei Stanisev (foto) este de
Autoritatile de la Sofia sunt intr-o febra continua, pentru ca Bruxellesul sa remarce eforturile pe care le depun in vederea unei pregatiri complete pentru data de 1 ianuarie 2007.

Vria care a curprins guvernul lui Serghei Stanisev (foto) este de inteles dupa ce comisarul european pentru Extindere, Olli Rehn, le-a atras atentia bulgarilor ca nu vor fi la nivelul cerintelor UE, daca isi vor permite luxul de a pleca in vacanta. In aceste conditii, ofensiva Sofiei a fost mai mult impinsa de la spate, decat dorita.
HOTLINE. Bulgarii au formulat un raport de aproximativ 1.000 de pagini, pe care l-au trimis la Bruxelles pentru a dovedi progresele pe care le-au facut in lupta impotriva crimei organizate si a spalarii de bani, remarca publicatia online EuObserver.com. Printre reusite se numara investigarea a 161 de cazuri de coruptie in perioada 1 ianuarie-31 mai anul curent, dar si deschiderea pentru cetateni a unei ""linii fierbinti"", unde pot reclama oficialii sau functionarii care le-au cerut mita. Astfel, in numai 20 de zile, peste 800 de bulgari au facut reclamatii, dintre care 100 s-au plans ca li s-au cerut bani mai ales de catre politisti si de functionari. (Maria Toader)


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.