MISTERELE ASIEI IN FIGURA LUI Nu e cantaret, e Diseur, rosteste slagarul cu farmecul revistei La Tanase. Nu concepem un film romanesc fara Colea Rautu. Nu are cum lipsi figura lui, cu toate misterele de soare si de vant dintr-o Asie indepartata. Fig

MISTERELE ASIEI IN FIGURA LUI
Nu e cantaret, e Diseur, rosteste slagarul cu farmecul revistei La Tanase. Nu concepem un film romanesc fara Colea Rautu. Nu are cum lipsi figura lui, cu toate misterele de soare si de vant dintr-o Asie indepartata. Figura tainic asiatica, dar si de suflet slav, iubitor de femeie, de cantec patimas si de vin prelins in barba.

""COMPLICAT LUCRU, FEMEIA""
I-au placut femeile. Cele dotate. Sa aiba acea mangaiere, zambetul ala suav, dar si piperul care-i trebuie unei femei din cand in cand. ""Complicat lucru caterinca asta, femeia!"" ""E genul de barbat adevarat"", spune Sergiu Nicolaescu despre Colea. ""Da, i-au placut foarte mult femeile. A fost un mare amator de femei, la fel cum am fost si eu. Trebuie sa recunosc."" Rodica Popescu Bitanescu a fost indragostita de el, iar Stela Popescu il descrie pe Colea astfel: ""Mustacea precum un motan. Era fermecator. Emana virilitate, masculinitatea€¦"".

""SI LA 85 DE ANI BRATUL II ERA DE PIATRA""
""Nu prea inalt si nici fortos, cand intram in scena la jocul de carti din «Azilul de noapte», il prindeam de antebrat si ne calauzeam prin intuneric. Ei bine, la cei peste 85 de ani pe care ii avea atunci, antebratul ii era ca de piatra. Uscat, atos, puternic si elastic ca o tulpina de corn, admira femeile despre care vorbea atat de frumos si pe care le dorea inca. La un pahar de votca, bautura care nu-i face rau oricat ar bea, vorbea despre ele cu ochi mijiti si voce tremuratoare: «Femeia suie cu tatele mari, nu scapi de ea cate zile oi avea, pentru ca-ti intra in sange»a€¦""

ADORA RASUL, CANTECUL SI VIATA
Adora sa primeasca, sa iasa la carciuma, sa se duca la piata (de unde intotdeauna vine cu flori), adora sa cante, sa rada, sa se certe chiar, adora viata. Ii plac prietenii mai tineri ca el. E foarte atent la tot ce-l inconjoara. Si nu e numai o deformatie profesionala, este o calitate care l-a ajutat sa fie un actor bun. Isi iubeste meseria mai presus de orice si e un perfectionist. Foarte exigent cu el in primul rand, pe scena si in viata. La fel si cu oamenii din jurul sau.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.