Un al treilea grup de romani din Liban urmau sa revina azi-noapte acasa. Razboiul desfasurat pe teritoriul Israelului si in Liban pare ca nu se mai termina. Autoritatile militare israeliene au anuntat ca ostilitatile ar putea ""dura mai mult timp"".

Un al treilea grup de romani din Liban urmau sa revina azi-noapte acasa. Razboiul desfasurat pe teritoriul Israelului si in Liban pare ca nu se mai termina. Autoritatile militare israeliene au anuntat ca ostilitatile ar putea ""dura mai mult timp"".

In cursul noptii, 222 de cetateni romani si rezidenti din Liban urmau sa ajunga la Bucuresti, la bordul a trei aeronave Tarom, se arata intr-un comunicat al Presedintiei romane. Pana in prezent, din Liban au fost evacuati 740 de cetateni romani. Ambasada Romaniei la Beirut a anuntat ieri ca, dintre persoanele care si-au anuntat intentia sa paraseasca Libanul, lipsesc trei cetateni romani. Este vorba, potrivit comunicatului Presedintiei, de trei copii care nu au putut ajunge la timp pentru a putea fi imbarcati spre Bucuresti. Alti trei cetateni romani au fost trimisi cu o aeronava spre Larnaca, in Cipru.
Presedintia informeaza totodata ca aproximativ 30 de romani au trecut individual granita libaneza spre Siria. De aici, ei au fost indrumati spre aeroportul din Alep, in Siria, pentru a fi preluati de cursele Tarom. Presedintia avertiza aseara ca orele anuntate pentru sosirea avioanelor ""pot suporta modificari in functie de modul in care se vor derula formalitatile de imbarcare"".
In timp ce Romania si alte tari continua evacuarea din Liban, in Israel generalul Dan Halutz, seful Statului Major al Armatei, anunta ieri, ca atacurile impotriva Hezbollah ar putea dura ""mai mult timp"".
TONE DE EXPLOZIBIL. Aviatia israeliana a continuat ieri raidurile, in timp ce trupele de infanterie s-au confruntat cu militiile Hezbollah, in zona frontierei dintre Liban si Israel. Presa americana este alarmata de criza umanitara creata in Liban. Potrivit Washington Post, miercuri a fost ziua cea mai sangeroasa, cand Israelul a lansat 23 de tone de substante explozive asupra unui buncar din sud-estul Beirutului, unde se presupunea ca se ascund liderii Hezbollah. Avioanele au bombardat din nou un cartier crestin din capitala Libanului, in timp ce trupele terestre au lansat o incursiune de amploare in sudul Beirutului. Cel putin 60 de libanezi si-au pierdut viata in numai cateva ore. Ministrul israelian al Apararii, Amir Peretz, nu excludea aseara efectuarea unei operatiuni terestre de anvergura in Liban.
PLAN. In vederea rezolvarii crizei, secretarul general al Natiunilor Unite (ONU), Kofi Annan, a prezentat aseara un plan. El prevede atat incetarea focului, predarea soldatilor israelieni capturati de Hezbollah ""autoritatilor legitime libaneze"", cat si trimiterea unei forte de mentinere a pacii pe teritoriul libanez si convocarea unei conferinte internationale in vederea dezarmarii gruparii Hezbollah.

CLICK PE IMAGINE PENTRU A MARI


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.