Incredibil, dar adevarat. Chiar ministrul Mediului, Sulfina Barbu, a propus amendament la Ordonanta de Urgenta 195/2005, prin care proprietarii privati care detin spatii verzi sa poata ridica constructii pe suprafata acestora. ""Propunerea pentru a
Incredibil, dar adevarat. Chiar ministrul Mediului, Sulfina Barbu, a propus amendament la Ordonanta de Urgenta 195/2005, prin care proprietarii privati care detin spatii verzi sa poata ridica constructii pe suprafata acestora.
""Propunerea pentru amendament a venit din partea Ministerului Mediului. Aceasta specificatie a fost facuta pentru ca omul care are un spatiu verde sa-si poata ridica un foisor"", recunoaste cu zambetul pe buze Sulfina Barbu. Din cauza retrocedarilor, o foarte mare suprafata de spatii verzi proprietate publica a trecut in proprietatea unor persoane fizice. ""Sunt foarte putine spatii verzi, ce apartin domeniului public, care sa treaca in proprietate privata"", a spus Sulfina Barbu.
ERONAT. Sunt foarte multe spatii verzi care au stapani si care abia asteapta sa le transforme in cartiere rezidentiale sau mall-uri. Un exemplu este Costica Constanda, proprietarul a 3,3 hectare din Parcul Bordei, care vrea sa construiasca pe spatiul verde sapte vile de lux si un hotel. Insa nu este de mirare gestul ministrului Mediului, avand in vedere ca reprezinta Partidul Democrat. Tot din PD este si secretarul de stat Ioan Onisei, cel care a avizat proiectul lui Constanda, suspendat apoi de ministrul Culturii, tranzactia fiind facuta pe vremea cand la sefia Capitalei era Traian Basescu.
LEGISLATIE. Potrivit Ordonantei de Urgenta 195/2005 - privind protectia mediului - ""se interzice total transformarea spatiilor verzi in zone edificabile"". Exceptia la interdictie a fost publicata in Monitorul Oficial la 6 iulie 2006 prin aceasta dandu-se posibilitatea proprietarilor privati de spatii verzi sa construiasca, sa transforme zonelor verzi in zone edificabile, prin documente urbanistice, numai daca terenul este proprietate privata. (Elena Stan, Monica C. Andrei)


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.