Ministrul delegat pentru Lucrari Publice si Amenajarea Teritoriului, Laszlo Borbely, a declarat ieri la Universitatea de Vara Balvanyos, de la Baile Tusnad, ca firma americana Bechtel a inceput sa-si piarda increderea in partea romana, din cauza ca s
Ministrul delegat pentru Lucrari Publice si Amenajarea Teritoriului, Laszlo Borbely, a declarat ieri la Universitatea de Vara Balvanyos, de la Baile Tusnad, ca firma americana Bechtel a inceput sa-si piarda increderea in partea romana, din cauza ca statul a prelungit renegocierea contractului incheiat pentru constructia Autostrazii Brasov - Bors. Borbely a facut aceasta afirmatie la o conferinta pe tema ""Ce face statul pentru a asigura cresterea economica a tarii?"", unde a vorbit si despre necesitatea acuta pe care Romania o are la capitolul autostrazi.
TERMEN-LIMITA. Potrivit ministrului, din acest punct de vedere, tara noastra trebuie sa munceasca in ritm alert pentru a satisface nevoile de infrastructura, in conditiile in care au mai ramas sase luni pana la integrarea in Uniunea Europeana.
Referitor la vizita de saptamana trecuta a premierului Calin Popescu Tariceanu pe santierul autostrazii de la Cluj, ministrul a declarat ca politicul ar trebui sa intervina in economie doar in masura in care este nevoie.
FINANTARE. Borbely a vorbit si despre necesitatea strangerii relatiilor cu Ungaria, in contextul in care cele doua tari au interese comune.
Din perspectiva absorbtiei fondurilor europene, ministrul delegat a subliniat eforturile care trebuie sa le faca tara noastra, pentru a avea capacitatea de a accesa o parte cat mai mare a sprijinului oferit. ""Doar pentru dezvoltarea infrastructurii avem o suma imensa de accesat, 18 miliarde de euro. Trebuie sa invatam sa traim cu oportunitatile date, dar pana acum nu am reusit sa facem acest lucru si vreau sa va spun ca nici Ungaria nu a reusit"", a subliniat ministrul. (NewsIn)


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.