Fondurile destinate programului de stimulare a innoirii parcului national auto, pentru 2006, nu vor fi suplimentate, a declarat ieri, intr-o conferinta de presa, ministrul Mediului si Gospodaririi Apelor, Sulfina Barbu. Barbu a precizat ca fonduril
Fondurile destinate programului de stimulare a innoirii parcului national auto, pentru 2006, nu vor fi suplimentate, a declarat ieri, intr-o conferinta de presa, ministrul Mediului si Gospodaririi Apelor, Sulfina Barbu.
Barbu a precizat ca fondurile totale alocate de Guvern pentru acest program, in valoare de 49,5 milioane de lei, sunt singurele din acest an si ca va fi analizata posibilitatea continuarii programului in 2007.
POLUARE. Introducerea taxei de inmatriculare incurajeaza vanzarea masinilor fabricate la noi in tara, dar si a importurilor euro 4. ""Ne-am gandit in primul rand la mediul inconjurator. Am discutat cu Ministrul Finantelor, care a avut ultimul cuvant de spus in legatura cu valoarea acestor taxe de inmatriculare"", a explicat Sulfina Barbu, ministrul Mediului. Taxa de inmatriculare va fi perceputa de la 1 ianuarie 2007 pentru masinile second-hand aduse din strainatate, va fi platita o singura data si se va calcula separat pentru fiecare masina. ""Cu cat masina este mai veche si polueaza mai mult, cu atat proprietarul va plati mai mult"", a explicat Marius Carp, presedintele Asociatiei Producatorilor si Importatorilor Auto.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.