Medicul ortoped Dan Serban ne-a declarat ca il da in judecata pe ministrul Eugen Nicolaescu. Motivul: Dan Serban considera ca a fost demis ilegal din functia de director al Spitalului de Urgenta Sf. Pantelimon din Bucuresti. In primul val de epura
Medicul ortoped Dan Serban ne-a declarat ca il da in judecata pe ministrul Eugen Nicolaescu. Motivul: Dan Serban considera ca a fost demis ilegal din functia de director al Spitalului de Urgenta Sf. Pantelimon din Bucuresti.
In primul val de epurari, de la jumatatea lunii decembrie anul trecut, ministrul Nicolaescu l-a numit pe medicul ortoped Dan Serban director al Spitalului Sf. Pantelimon. La 29 mai 2006, directorul Dan Serban afla ca a fost demis, ""facandu-se apel la articolele 178, 179 si 183 din Legea nr. 95/2006"", precizeaza medicul Dan Serban.
PLANGERE. Dar, potrivit acestuia, demiterea este ilegala atat timp cat interimatul era valabil pana la data de 30 iunie. Astfel, medicul Dan Serban inainteaza plangere plenara si cere daune, pentru ca ""ministrul Nicolaescu trebuie sa-si respecte propriile legi"".
Culmea este ca, initial, Dan Serban s-a numarat printre sustinatorii reformei lui Nicolaescu. ""Am acceptat sa fiu director, pentru ca am vrut sa ajut principial. Legea 95/2006, cu toate hibele ei, are un punct de plecare bun: sa desfiinteze sistemul de control centralizat al sistemului"". In opinia lui Dan Serban, Legea 95 incearca sa scoata spitalele din plasa medicilor UMF. Dar legea e una, iar realitatea e alta. Caci insusi autorul Legii 95/2006, respectiv ministrul Nicolaescu, este primul care o incalca, numind sau lasand la conducerea unor spitale cadre UMF. ""Nicolaescu nu se foloseste de mine si apoi ma arunca ca pe un gunoi"", constata medicul Dan Serban.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.