La initiativa deputatului Nicolae Paun, solista de muzica lautareasca Cornelia Catanga a fost numita presedinta Comisiei de Femei a Partidei Rromilor PRO Europa. Cornelia si-a propus sa militeze pentru emanciparea femeilor de etnie rroma. Daca a
La initiativa deputatului Nicolae Paun, solista de muzica lautareasca Cornelia Catanga a fost numita presedinta Comisiei de Femei a Partidei Rromilor PRO Europa. Cornelia si-a propus sa militeze pentru emanciparea femeilor de etnie rroma.

Daca a primit aceasta grea misiunea, nu va ganditi insa ca solista Cornelia Catanga o va lasa mai moale cu muzica: ""Nici nu concep sa renunt la marea mea dragoste, muzica. Am acceptat aceasta functie din dorinta de a schimba viata femeilor rrome. Ele au fost discriminate, considerandu-se ca nu pot participa la viata familiei decat prin cresterea copiilor. Ma voi implica in tot ce inseamna drepturile femeilor rrome, pentru ca multe dintre ele au cultura generala"".
BONUS. Pentru ce se mai zbate Catanga, si spera ca eforturile ei nu vor fi in zadar? ""As dori sa le fac sa priceapa ca ar fi mai bine sa se casatoreasca mai tarziu, in jurul varstei de 20 de ani, nicidecum la 13-14 ani, cand sunt doar niste copilite."" In curand, pentru intreaga sa activitate, Cornelia Catanga va fi numita cetatean de onoare in doua comune, Catina si Viperesti: ""Catina este locul in care m-am nascut. In schimb, primarul din Viperesti n-a vrut sa se lase mai prejos, oferindu-mi, drept bonus un teren, in vederea amenajarii unui han"". Nici sotul ei, solistul Aurel Padureanu, nu a scapat de indatoriri, acesta fiind numit presedinte al Partidei Rromilor PRO Europa, filiala Bucuresti. Printre altele, el si-a propus sa obtina carti de identitate pentru 500.000 de rromi, dar si sa scoata in evidenta valorile culturale din randul acestei etnii.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.