Grupul Mobexpert, cel mai mare producator si distribuitor de mobila din Romania, isi va reorienta activitatea cu precadere spre piata autohtona, precizeaza surse din cadrul companiei. Decizia vine in urma rezultatelor foarte bune obtinute de companie
Grupul Mobexpert, cel mai mare producator si distribuitor de mobila din Romania, isi va reorienta activitatea cu precadere spre piata autohtona, precizeaza surse din cadrul companiei. Decizia vine in urma rezultatelor foarte bune obtinute de companie pe piata din Romania in anii precedenti. Astfel, cele 4 hipermagazine Mobexpert din Pipera, Militari, Pantelimon si Brasov au obtinut in anii trecuti profituri in crestere din livrarile pe piata din Romania.
Mobexpert Pipera, cel mai mare dintre hipermagazinele grupului, a raportat in 2004 un profit de 10,5 milioane de lei noi la o cifra de afaceri de 89,7 milioane lei noi. Cresterea este semnificativa avand in vedere conjunctura nefavorabila in care s-a desfasurat activitatea de export in 2004, cand datorita recesiunii inregistrate pe pietele vestice majoritatea producatorilor romani au inregistrat pierderi importante. In urma situatiei din 2004, conducerea Mobexpert a luat decizia de a reduce cantitatea de mobila trimisa la export si orientarea cu preponderenta pe piata din Romania. "Noi am avut sansa de a observa aceste tendinte la timp si ne-am putut reorienta catre piata interna, care s-a dovedit a fi mult mai profitabila", au declarat reprezentanti ai companiei.
Mobexpert este cel mai mare producator de mobila din Romania. Principalii sai concurenti sunt Elvila, controlata de omul de afaceri Viorel Catarama, si Italsofa.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.