MULTIMEDIA. Vanzarile mondiale de telefoane mobile multimedia vor depasi 300 de milioane de unitati in 2008, generand venituri de peste 76 de miliarde de dolari, potrivit unui studiu MultiMedia Intelligence. Pana in 2011, 9 din 10 celulare vor avea i
MULTIMEDIA. Vanzarile mondiale de telefoane mobile multimedia vor depasi 300 de milioane de unitati in 2008, generand venituri de peste 76 de miliarde de dolari, potrivit unui studiu MultiMedia Intelligence. Pana in 2011, 9 din 10 celulare vor avea incorporate caracteristici multimedia de baza, in prezent doar 60% dintre telefoanele mobile aflandu-se in aceasta categorie. Si numarul telefoanelor cu touchscreen va creste, ajungand la 200 de milioane pana in 2011. Vanzarile de telefoane mobile ar putea depasi anul acesta 1,134 miliarde de unitati.


SERVICIU. Google lucreaza la un serviciu care va permite utilizatorilor sa isi stocheze informatiile de pe hard disk-urile proprii pe computerele companiei, potrivit editiei electronice a Wall Street Journal. Serviciul ar putea fi gata de lansare in numai cateva luni. Planurile Google ar permite stocarea gratuita pentru o anumita cantitate de informatii, pentru spatiu suplimentar urmand sa fie platita o taxa. Accesarea informatiilor se va face de pe internet.


REACTII. Germania, Marea Britanie si Olanda au obiectii fata de planurile comisarului european pentru Societatea Informationala si Media, Viviane Reding, de a impune formatul DVB-H drept standard unic la nivelul UE in ceea ce priveste serviciile de televiziune pe mobil. Potrivit Financial Times, cateva state membre nu sunt de acord cu obligativitatea acestui standard.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.