In jur de 50 de profesori care au sustinut ieri si alaltaieri examenul de titularizare au fost prinsi copiind. 350 de cadre didactice s-au retras de la test, intrucat nu cunosteau subiectele, a declarat ieri Dumitru Matei, secretar de stat in Min
In jur de 50 de profesori care au sustinut ieri si alaltaieri examenul de titularizare au fost prinsi copiind.

350 de cadre didactice s-au retras de la test, intrucat nu cunosteau subiectele, a declarat ieri Dumitru Matei, secretar de stat in Ministerul Educatiei. La titularizare au fost inscrisi 47.320 de candidati, dar au fost prezenti la final 37.843, reprezentand aproape 80% din cei care au spus ca vor fi prezenti la concurs. Alte cadre didactice s-au retras din concurs dupa ce Ministerul Educatiei a anuntat ca va schimba centrele de corectare a lucrarilor.
FRAUDE. Si o parte dintre testele elevilor care au dat examenul national de bacalaureat este recorectata la sediul ministerului, intrucat este nevoie de informatii clare atat privind evaluarea si notarea testelor, cat si despre nivelul de abatere de la barem. Au fost alese sapte-opt licee din toata tara, unde promovabilitatea este peste 90% si sub 70%.
Ministrul Mihai Hardau este convins ca nu exista parinte sau elev care sa nu fi dat bani de protocol pentru bacalaureat sau testele nationale. ""Astept sa-mi scrie liceul sau comitetul de parinti care nu a adunat nici un ban pentru bacalaureat si testele nationale. Pentru ca ii invit la mine sa vad cum au reusit. Pentru ca eu nu cred ca exista asa ceva"", a declarat ministrul Educatiei. Acesta a spus ca primeste zeci de mesaje privind neregulile din sistem. ""Oamenilor le este frica sa-si spuna identitatea, desi sunt revoltati de ceea ce se intampla in sistem."" Tot ieri, ministrul Educatiei, Mihail Hardau, a depus la parchetul instantei supreme raportul administrativ privind incidentul de la Testele Nationale, cand un jurnalist de la cotidianul Adevarul a intrat in posesia subiectelor de la proba de istorie din cadrul examenului. (Eugenia Mihalcea)


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.