Avocatul lui Dan Voiculescu, Sergiu Andon (foto), a anuntat ieri ca va depune la CNSAS o cerere de recuzare a lui Mircea Dinescu, membru in Colegiul CNSAS. Andon solicita in cererea sa ca Dinescu sa nu participe la sedinta in care va fi judecata
Avocatul lui Dan Voiculescu, Sergiu Andon (foto), a anuntat ieri ca va depune la CNSAS o cerere de recuzare a lui Mircea Dinescu, membru in Colegiul CNSAS.

Andon solicita in cererea sa ca Dinescu sa nu participe la sedinta in care va fi judecata contestatia depusa de liderul PC, Dan Voiculescu, la verdictul CNSAS in care se arata ca a facut politie politica. ""Motivul principal pentru care cerem recuzarea este acela ca Mircea Dinescu se antepronunta cu obstinatie declarand ca aceste contestatii nu au nici un rost, ca mai vorbim o data si ne vedem la tribunal, ca o contestatie nu este admisibila decat daca aduce probe noi, nu si daca interpreteaza probele existente"", a spus Andon. El a mai spus de asemenea ca Dinescu a incalcat, de cate ori s-a antepronuntat cu privire la cazul Voiculescu, juramantul pe care l-a depus in fata Parlamentului atunci cand si-a inceput mandatul, juramant care spune ca membrii CNSAS trebuie sa-si indeplineasca activitatea ""cu constiinciozitate, cu onoare si fara partinire"". Andon a admis ca Legea de functionare a CNSAS nu prevede procedura recuzarii, dar ca acest act normativ nu poate ""sa ignore principiile generale ale dreptului, potrivit carora orice judecata trebuie facuta cu impartialitate"". Avocatul a mai precizat ca Dan Voiculescu va fi prezent la judecarea contestatiei sale numai daca va fi recuzat Dinescu si daca i se va asigura dreptul la aparare. (Dana Piciu)


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.