Este o legenda vie a tenisului. La cei 60 de ani pe care ii implineste astazi, Ilie Nastase a ajuns la momentul in care va pune racheta in cui in turneul seniorilor de la Wimbledon. Considera ca a sosit timpul sa se ocupe mai mult de familie. ""Fa
Este o legenda vie a tenisului. La cei 60 de ani pe care ii implineste astazi, Ilie Nastase a ajuns la momentul in care va pune racheta in cui in turneul seniorilor de la Wimbledon. Considera ca a sosit timpul sa se ocupe mai mult de familie. ""Familia se va imbogati cu un nou membru""
""La 10 iunie mi-am sarbatorit o data ziua de nastere la Paris, din motiv ca acolo s-au adunat mai multi prieteni de-ai mei. Astazi o sa sarbatoresc cu familia. Deocamdata sunt la Paris, cu sotia, care trebuie sa nasca la sfarsitul lui august. Familia se va imbogati cu un nou membru, cu inca o fetita. Am facut cumparaturile, i-am vopsit camera la Bucuresti, am cumparat de aici lucruri, perdele, mobila, patul, tot ce trebuie. Cred ca toate perioadele au avut lucrurile lor bune si mai putin bune. Eu merg inainte si nu ma uit la ce s-a intamplat in urma mea, ce am facut in sportul pe care l-am practicat sau in meseria mea, astea raman scrise. Incerc sa traiesc normal, fara sa ma gandesc ca am 60 de ani sau ce-am facut la 20 de ani. Asta am scris in biografia mea acum doi ani. Sper sa mai traiesc indeajuns sa scriu si volumul doi. La Wimbledon nu mai pot sa joc din cauza varstei. Chiar ma intreba cineva azi ce o sa fac si am zis ca o sa ma ocup mai mult de familie, pentru ca nu am avut timp pana acum. La Federatia Romana de Tenis sper ca ce am lasat eu sa continue altcineva. Sa aduca cat mai multi bani la federatie, pentru ca e nevoie, sa se ocupe de tineri, sa continue cele 32 de turnee pe care le-am luat de la Federatia Internationala acum trei ani, sa ramanem in Cupa Davis in grupa mondiala. Peste tot in lume sunt la fel de iubit, dar in Romania am vazut ca am iesit pe locul 55 in topul «Cei mai iubiti romani». Mi se pare ceva injositor la adresa celor care au fost cu adevarat romani. Nu stiu cine au fost cei care au votat sau daca s-a pus corect intrebarea... Cred ca au speculat treaba asta cei de la Televiziunea Romana ca sa-si faca publicitate, altfel nu vad de ce au facut asa ceva. Diferenta dintre Romania si tarile civilizate este ca aici, cei care sunt de varsta mea spun copiilor cine am fost eu. In Romania nu se vorbeste, in Romania mai rau se barfeste. Pe mine acest lucru nu ma deranjeaza, pentru ca stiu cum sunt primit aici, in Franta, sau in Anglia, sau America. Pentru mine asta conteaza. Ce s-a intamplat cu acest top nu e pozitiv pentru Romania, este ceva jignitor dupa parerea mea. Nu stiu daca meritam sa intram in UE. Nu suntem pregatiti, nu avem cu ce sa-i primim pe ceilalti. Cei care vin din Comunitatea Europeana vor sa gaseasca cam acelasi lucru ca la ei si daca nu gasesc, e o problema. Nu suntem pregatiti oricum in nici un domeniu. Nici macar cu sportul. Am inceput sa facem progrese, dar in raportul pe care il trimitem, intotdeauna exageram. Chiar daca nu ne permitem, se vrea cu tot dinadinsul intrarea in UE. Nu stiu care e motivul, cred ca de teama sa nu fim atacati, sa nu fim lasati deoparte cum am fost in patruzeci si ceva.""


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.