Alianta Nord-Atlantica ancheteaza o scurgere de informatii catre presa privind un conflict in serviciul de securitate al NATO. Implicat in acest scandal este si un agent al contraspionajului care a fost instructor pentru serviciile romane, inform
Alianta Nord-Atlantica ancheteaza o scurgere de informatii catre presa privind un conflict in serviciul de securitate al NATO.

Implicat in acest scandal este si un agent al contraspionajului care a fost instructor pentru serviciile romane, informeaza La Libre Belgique, citat de Mediafax. Potrivit unui document intern al Aliantei, ajuns in posesia jurnalistilor belgieni, agentul american, identificat drept C. B., ii reproseaza directorului sau, provenit din Departamentul de Stat american, ca nu aplica regulile cele mai stricte in ceea ce priveste verificarea stagiarilor, deseori belgieni, care lucreaza pentru NATO in cursul verii. ""Acest program-pilot care permite accesul la informatii clasificate al studentilor neverificati si necontrolati este in totala contradictie cu regimul de securitate pe care NATO il promoveaza in noile state membre"", afirma agentul american, despre care La Libre Belgique afirma ca a participat la ""pregatirea serviciilor romane"". (Irina Cristea)


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.