Cu mare tam-tam, vineri, Consiliul Judetean Timis a adoptat o hotarare prin care si-a exprimat acordul pentru a prelua 25% din actiunile Aeroportului Intenational Timisoara, detinute de Ministerul Transporturilor. Hotararea a fost adoptata la so

Cu mare tam-tam, vineri, Consiliul Judetean Timis a adoptat o hotarare prin care si-a exprimat acordul pentru a prelua 25% din actiunile Aeroportului Intenational Timisoara, detinute de Ministerul Transporturilor.

Hotararea a fost adoptata la solicitarea presedintelui CJ Timis, Constantin Ostaficiuc. Democratul Ostaficiuc a avut discutii si negocieri pe aceasta tema atat cu fostul ministru al Transporturilor, Ilie Dobre, cat si cu proaspatul sau inlocuitor, Radu Berceanu.
Daca Dobre i-a dat cu flit presedintelui CJ Timis, acuzandu-l ca se tine de smecherii si ca de fapt incercarea de privatizare a Aeroportului International Timisoara nu este altceva decat o afacere imobiliara, Berceanu a incercat sa rezolve lucrurile, astfel incat sa fie bine pentru toata lumea. Dupa intalnirea cu ministrul Berceanu la 3 iulie, Ostaficiuc s-a intors de la Bucuresti aproape fericit.
Iata comunicatul de presa al CJT, dupa ""victoria"" de la Ministerul Transporturilor: ""Presedintele CJT a discutat cu Radu Berceanu si despre AIT, cu care a convenit ca, in conditiile in care consiliile judetene isi vor da acordul pentru preluarea unor actiuni, in procent de pana la 25%, ministrul va face toate formalitatile sa asigure transferul acestor actiuni catre CJT"".
KNOCK-OUT TEHNIC. Evident, pentru a pune in practica ""promisiunile"" culese in biroul ministrului Radu Berceanu, democratul Constantin Ostaficiuc mai avea nevoie de un acord al Consiliului Judetean Timis privind cesionarea a 25% din actiunile AIT. Zis si facut! Alesii judeteni au acceptat cu bratele deschise sa primeasca actiuni de la Aeroportul International Timisoara, fara ca Ministerul Transporturilor sa-si fi dat un acord scris. Ce era de asteptat
s-a intamplat! Chiar a doua zi, Ministerul Transporturilor a emis un comunicat de presa, care i-a facut pe alesii judetului de mirul lumii: ""Consiliul Judetean Timis nu poate prelua actiuni la Aeroportul International Timisoara printr-o hotarare de Consiliu. Consiliul poate, eventual, sa solicite transferarea de actiuni, in nici un caz sa isi dea acordul pentru acceptarea unui pachet de actiuni, care nici macar nu a fost pus in discutie. Ministrul Radu Berceanu nu a promis niciodata Consiliului Judetean Timis ca va detine un pachet de actiuni al Aeroportului International Timisoara"".
NEINTELEGERI. Reactia Ministerului Transporturilor l-a lasat gura-casca pe presedintele Consiliului Judetean Timis. ""Am incercat ieri sa-l contactez de cateva ori pe domnul ministru, sa vad ce s-a intamplat, dar avea telefonul inchis. Am procedat exact asa cum am convenit la acea intalnire, solicitand acordul Consiliului. Nu stiu si nu inteleg ce s-a intamplat in aceasta perioada. A fost o surpriza pentru mine. Dar il stiu pe dl Berceanu ca om de cuvant si am incredere in cuvantul sau"", a declarat Ostaficiuc.

GICA CONTRA


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.