Trei banci straine au depus oferta angajanta pentru preluarea CEC, Raiffeisen International in consortiu cu Raiffeisen Zentralbank, National Bank of Greece si OTP Bank au depus oferte pentru preluarea Casei de Economii si Consemnatiuni (CEC), dar EFG
Trei banci straine au depus oferta angajanta pentru preluarea CEC, Raiffeisen International in consortiu cu Raiffeisen Zentralbank, National Bank of Greece si OTP Bank au depus oferte pentru preluarea Casei de Economii si Consemnatiuni (CEC), dar EFG Eurobank s-a retras din cursa.
Comisia pentru privatizarea CEC a deschis ieri ofertele pentru preluarea bancii, dar institutiile care vor participa in competitia finala pentru cumpararea CEC vor fi facute publice abia peste cateva zile. Primele doua oferte se califica automat in etapa finala, dar ar putea exista si trei competitori, daca investitorul de pe pozitia a treia are un punctaj de 10% sau mai putin sub prima oferta.
CEC este ultima sansa pentru investitorii straini sa intre pe o piata bancara atractiva cum este cea romaneasca, iar acest lucru se va vedea in pret, considera analistii financiari. Si premierul Tariceanu a declarat cu 30 de minute inainte de depunerea ofertelor ca CEC inseamna foarte mult pentru romani din punct de vedere al imaginii. In strategia de privatizare se precizeaza expres ca Guvernul ""poate decide in orice moment suspendarea sau intreruperea procesului de privatizare"".


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.