DISCOVERY, UN SUCCES. Echipajul de pe Discovery a revenit ieri la Centrul Spatial Kennedy din Florida. La capatul celor 13 zile petrecute in spatiu, naveta a aterizat in jurul orei 16:15, ora Romaniei, pe o alta pista decat cea anuntata initial. Expertii de la centru au luat in calcul, pe langa conditiile climaterice vitrege, si riscul dezintegrarii in spatiu a navetei din cauza unei fisuri inregistrate in scutul de protectie termica a aripii stangi.
RARITATI. Patriotii bulgari sunt o specie pe cale de disparitie, scrie publicatia online Standart, care citeaza un sondaj de opinie realizat de institutul AFIS. 51% dintre bulgarii cu varste pana in 40 de ani au raspuns negativ la intrebarea: ""Sunteti pregatit sa va sacrificati pentru tara dumneavoastra?"". Procentul nepatriotilor de la sate este de 40%, iar in Sofia acesta atinge 50%, scrie Standart. Iubitori de tara nu se regasesc printre tigani - 56% dintre acestia nu au nici in clin, nici in maneca cu sentimentul patriotic.
FARA DOVEZI. Procurorii care au instrumentat cazul brazilianului ucis anul trecut la Londra intr-un schimb de focuri ale politiei britanice au anuntat ieri ca nimeni nu este vinovat pentru moartea lui Jean Charles de Menezes. ""Nu au existat suficiente dovezi"" pentru a-l incrimina pe politistul care a deschis focul asupra victimei, au declarat surse din politia metropolitana.