Doar o terasa amarata din spatele Muzeului Satului, la intrarea in Herastrau dinspre Arcul de Triumf, a fost desfiintata ieri de inspectorii Primariei Capitalei. De smecherii cu restaurante de pe malul lacului nu s-a atins nimeni. Ca dovada, oamenii

Doar o terasa amarata din spatele Muzeului Satului, la intrarea in Herastrau dinspre Arcul de Triumf, a fost desfiintata ieri de inspectorii Primariei Capitalei. De smecherii cu restaurante de pe malul lacului nu s-a atins nimeni. Ca dovada, oamenii lui Dumitru Dragomir
montau ieri marmura pe
constructia ilegala din parc.

Parcul Herastrau, ieri, la primele ore ale diminetii. Mai multi oameni de la salubrizare decat de la inspectie si control. Trebuia sa fie curat. Doar veneau televiziunile sa filmeze marea demolare de constructii ilegale. Imediat si-a facut aparitia si maestrul de ceremonii, Virgil Carstea, cel care face legea in Parcul Herastrau, ocupand printre altele si functia de director al Directiei de Lacuri si Parcuri din cadrul municipalitatii. Nimeni nu a miscat in fata lui. Doar e boss-ul care te scapa, daca vrea sau te demoleaza. Culmea ironiei este ca tocmai Carstea a fost desemnat sa coordoneze actiunea de desfiintare a carciumilor. Bine, a fost trimis ieri in teren si Viorel Uleia, directorul Directiei de Inspectie, dar prezenta lui a fost in plus, avand in vedere ca totul era monitorizat de Carstea.
Terasa desfiintata a fost initial un chiosc de 30 de metri patrati care s-a extins pe o suprafata de 200 mp. Locatia era inca de pe vremea lui Ceausescu, iar proprietara Eugenia Dondera a spus ca detine autorizatie de functionare si ca se judeca pe aceasta problema cu Primaria Capitalei.
DISPOZITIE INCALCATA. Dupa ce a dat interviuri peste interviuri si a explicat cum a pus la cale actiunea, Carstea a fost intrebat daca pe lista celor 17 constructii ce urmeaza a fi demolate se afla si cea a lui Dumitru Dragomir, de pe malul Lacului Herastrau. A raspuns cu zambetul pe buze: ""Care Dragomir. Nu l-am vazut pe Dragomir prin parc!"".
Ironia directorului de la Lacuri si Parcuri e de proasta calitate, mai ales ca exista dispozitia nr. 933 a primarului general, Adriean Videanu, data la data de 19 iunie, care-l obliga pe Carstea sa demoleze constructia de pe malul Lacului Herastrau.
""Se aproba desfiintarea constructiei cu caracter provizoriu sub forma unui ponton, in suprafata de 400 mp, executata pe domeniul public, fara autorizatie, apartinand SC NUMBER ONE SRL. Lucrarile de desfiintare vor fi executate de Administratia Lacuri, Parcuri si Agrement (n.r. - adica de Virgil Carstea), sub coordonarea Directiei Inspectie si Control General a Primariei Capitalei."" Asta a dispus Videanu in urma cu mai bine de o luna. Ieri, Carstea se facea ca nu stie nimic, iar Uleia declara ca inspectorii Primariei Sectorului 1 trebuie sa demoleze constructia lui Dragomir pe motiv ca ei l-au si amendat. Asta in conditiile in care exista o dispozitie de demolare aprobata de primarul Videanu.
""Cei de la Capitala pot interveni oricand pentru a demola constructia. Trebuia sa se opreasca lucrarile de cand primarul general a dispus acest lucru. Legea-i lege pentru toata lumea. Eu am vorbit cu Dragomir si i-am spus ca l-am amendat cu 400 de milioane de lei, iar el mi-a raspuns ceva de genul: «M-ai amendat. Asta e»"", a spus Andrei Chiliman, primarul Sectorului 1. Amenda data lui Dragomir a fost contestata de acesta in instanta.

""EFORT"". Oamenii Primariei Capitalei s-au multumit sa desfiinteze doar o bodega cu trei mese


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.