Petrom mareste de azi preturile carburantilor comercializati in reteaua de distributie.
Noul pret al benzinei este cu 9 bani pe litru mai mare, iar al motorinei cu 6 bani. Scumpirea este cauzata de variatiile cotatiilor internationale la prod
Petrom mareste de azi preturile carburantilor comercializati in reteaua de distributie.
Noul pret al benzinei este cu 9 bani pe litru mai mare, iar al motorinei cu 6 bani. Scumpirea este cauzata de variatiile cotatiilor internationale la produsele petroliere.
""Noile preturi urmaresc fluctuatia cotatiilor internationale ale carburantilor, care au crescut semnificativ in ultima perioada. Masura de modificare a preturilor ia in considerare si evolutia preturilor din Romania din ultima perioada"", se arata intr-un comunicat al Petrom.
Pretul petrolului Brent a scazut la 76,90 dolari pe baril, dupa ce in cursul zilei de luni a atins nivelul record absolut de 78,18 dolari pe baril, iar cotatia aurului a revenit sub maximul din ultimele doua luni.
Volatilitatea pietei a fost accentuata de declaratiile unui ofiter israelian de rang inalt, citate de un post de televiziune, conform carora Israelul ar putea opri in cateva zile ofensiva din Liban.
La Petrom, un litru de benzina Eco Premium va costa 3,56 de lei, fata de 3,47 de lei in prezent, iar pretul motorinei Top Euro Diesel 4 va fi majorat de la 3,41 de lei/litru la 3,47 de lei/litru.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.