Povestea tragica a medicului newyorkez de origine romana Nicholas Bartha, care si-a aruncat in aer imobilul proprietate personala, in care locuia si-si avea si cabinetul, s-a incheiat sambata. Bartha s-a aflat sub ruinele imobilului cu trei etaje,
Povestea tragica a medicului newyorkez de origine romana Nicholas Bartha, care si-a aruncat in aer imobilul proprietate personala, in care locuia si-si avea si cabinetul, s-a incheiat sambata.
Bartha s-a aflat sub ruinele imobilului cu trei etaje, pe care l-a pus la pamant printr-o explozie obtinuta in urma scurgerii de gaze naturale, dupa ce operase o modificare la teava de gaze. Cu ajutorul unui telefon mobil a anuntat pompierii ca este inca in viata. Dar 70% din suprafata corpului sau prezenta arsuri, ceea ce a facut ca starea sanatatii sale sa se degradeze, Bartha fiind internat in coma la Weill Cornell Medical Center din New York.
ANCHETA. Din cauza gravitatii starii sale, Nicholas Bartha nu a putut fi interogat de politie, pentru ancheta lansata pe marginea cazului sau, care a speriat Manhattan-ul. In varsta de 66 de ani, Bartha, nascut la Rosia Montana si emigrant inca de la varsta de 6 ani, a decis sa-si puna capat zilelor in acest fel, pentru a nu fi nevoit sa imparta banii rezultati din vanzarea imobilului respectiv cu fosta sa sotie, ca decizie a justitiei in procesul de divort.
Potrivit New York Daily News, Bartha nu a fost pus sub acuzare pentru producerea exploziei, care a provocat ranirea a patru trecatori si a 11 pompieri si a avariat cladirile din apropiere, fiind confundata de newyorkezi, intr-o prima faza, cu un nou ""11 septembrie 2001"".
Bartha a absolvit la Roma cursurile Facultatii de Medicina si a cunoscut-o pe olandeza Cordula Hahn, cu care s-a casatorit si emigrat in SUA, in 1974. Cuplul are doua fete majore.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.