Ce modele stie sa lucreze? ""Orice. Daca-mi aduceti o poza va fac modelul ca acolo. Si-n colturi."" N-am avut nici o fotografie la noi. Dar am avut curiozitatea sa aflam drumul paslei pana devine clop. Ne-a spus-o palarierul cel tanar, pentru

Ce modele stie sa lucreze? ""Orice. Daca-mi aduceti
o poza va fac modelul ca acolo. Si-n colturi.""
N-am avut nici o fotografie la noi. Dar am avut curiozitatea sa aflam drumul paslei pana devine clop.
Ne-a spus-o palarierul cel tanar, pentru ca batranul era in spital. L-am cautat
si am vorbit si cu el dupa revenirea din spital.

Cu gandul sa aflam secretul unui clop cu adevarat fain, am pornit-o in cautarea palarierului Dadarlat. Cel tanar, pentru ca batranul era in spital. Asadar, turisti rataciti de placere prin Salistea Sibiului. Cautam castelul palarierului.
""Servus, draga! Pe straduta ceea in jos il gasiti"", indeamna ospitalitatea oamenilor din Gales, un sat al Salistii. Trecem de portile care, inchise, nu lasa pentru ochiul strainului nimic. Si poate bine fac aceste porti. ""Palarii - Saliste"" scrie pe masina lui Ilies Dadarlat, cel mai cunoscut mester de palarii din Marginimea Sibiului, care lucreaza nu doar clopuri, ci tot felul de palarii. Nimic kitch. Traditie pentru niste oameni care inca se mandresc cu asemenea lucruri. Este adevarat ca tanarul mester s-a adaptat, mai nou face si palarii de cowboy. Are clienti, mai ales straini, chiar daca le da destul de scump.

MANDRIE. Din portul traditional al sibienilor nu poate lipsi palaria


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.