Comisar-sef (r) Antonel Colceag, fost adjunct al Politiei judetului Braila, actual adjunct al Politiei Comunitare Braila - arestat la 31 mai a.c. la propunerea DIICOT, pus in libertate la 9 iunie a.c. de Inalta Curte de Casatie, pentru un viciu de
Comisar-sef (r) Antonel Colceag, fost adjunct al Politiei judetului Braila, actual adjunct al Politiei Comunitare Braila - arestat la 31 mai a.c. la propunerea DIICOT, pus in libertate la 9 iunie a.c. de Inalta Curte de Casatie, pentru un viciu de procedura - a fost pus sub acuzare, prin punerea in miscare a actiunii penale pentru incalcarea Legii Sigurantei Nationale.


Desi a fost informat, primarul municipiului, Constantin Cibu, refuza sa-l suspende din functia detinuta la Politia Comunitara.
LANTUL INFORMATIILOR CLASIFICATE. Comisarul-sef in rezerva Antonel Colceag este inculpat - a fost chiar si arestat timp de noua zile - pentru incalcarea Legii Sigurantei Nationale, respectiv divulgare si difuzare de informatii cu caracter strict secret, asta dupa ce a oferit unui jurnalist brailean niste documente pe care le-a obtinut de la un fost coleg din IPJ, documente care contineau date referitoare la actualul sef al Politiei judetului, comisarul Catalin Chivu. In aceeasi cauza mai este urmarit penal un ofiter activ din IPJ Braila si a fost deja arestat si trimis in judecata pentru santaj un tert care ar fi primit documentele de la jurnalist si ar fi incercat sa-l santajeze pe cms. Chivu cu acestea. Surprinzator, Colceag isi exercita in continuare, ca si cum nimic nu s-ar fi intamplat, activitatea de adjunct la Politia Comunitara, ceea ce i-a intrigat chiar si pe fostii sai subalterni de la Judet. Inspectoratul de Politie al Judetului Braila a informat in scris, in mod oficial institutia primarului cu privire la faptul ca impotriva lui Colceag s-a pus in miscare actiunea penala. Mai mult, Colceag face masterat pe bani publici, 18 milioane de lei vechi, pregatindu-se in acquis comunitar, desi inca este interimar, urmand sa sustina un concurs pentru ""fixarea"" pe functie. Potrivit DIICOT, Colceag este inculpat pentru incalcarea art.12, al.1 din Legea Sigurantei Nationale, articol care prevede ca ""divulgarea, prin orice mijloace, de date si informatii secrete care pot aduce prejudicii intereselor sigurantei nationale, indiferent de modul in care au fost obtinute, este interzisa si atrage, potrivit legii,
raspunderea celor vinovati"". Primarul Constantin Cibu refuza insa sa ia masuri, prevalandu-se de prezumtia de nevinovatie: ""Eu n-am primit inca nici o hartie oficiala"". Motiv pentru care, la aceasta data, Colceag este la comanda Politiei Comunitare, directorul acestei institutii retragandu-se intre timp.
NICI USTUROI N-A MANCAT! Comisarul Antonel Colceag, tot in functie


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.