Trei specialisti ai industriei aeronautice romanesti, inginerii Constantin Savu, Ion Onutu si Dinu Harnagea, au realizat timp de doi ani, la Romaero SA, replica moderna, la scara 1/1, a avionului VLAICU II.

Trei specialisti ai industriei aeronautice romanesti, inginerii Constantin Savu, Ion Onutu si Dinu Harnagea, au realizat timp de doi ani, la Romaero SA, replica moderna, la scara 1/1, a avionului VLAICU II, cu care Aurel Vlaicu a zburat in 1910 ajungand pana aproape de Campina, in tentativa de a trece pe deasupra Carpatilor.
""Am proiectat «VLAICU II» - varianta 2006 dupa putinele schite lasate de Aurel Vlaicu si l-am construit cu piese si materiale moderne, astfel incat aparatul va zbura cu ocazia unui eveniment viitor al Centenarului Vuia"", a spus Constantin Savu, care este cunoscut pentru performanta de a fi zburat cu 24 de tipuri de avioane, dintre care unele datand dinainte de razboi. In expozitia organizata la Romaero de Fundatia Aerospatiala Romana si Asociatia Romana pentru Propaganda si Istoria Aviatiei (ARPIA) au mai putut fi admirate replica la scara 1/4 a avionul VLAICU I, care functioneaza prin radiocomanda, ca si un model al avionului lui Henri Coanda.