Petele cafenii care apar pe maini la batranete sunt semnul unei boli de ficat? Fals. Ele apar in mod normal o data cu inaintarea in varsta si nu afecteaza de nici un fel sanatatea. Nu exista nici un fel de tratament pentru aceste pete.
Persoanele care au suferit o insolatie si au febra pot face un dus cu apa foarte rece? Fals. Apa foarte rece sau inghetata sunt interzise in aceste situatii, pentru ca pot provoca un soc termic sau chiar un stop cardiorespirator. Medicii recomanda intotdeaua dusurile la temperatura corpului si compresele cu apa rece aplicate doar pe frunte si piept. Aspirina si paracetamolul sunt cele mai bune remedii pentru febra si dureri de cap.
Daca respiram numai prin cavitatea bucala, ne poate fi afectata sanatatea? Adevarat. Respiratia prin cavitatea bucala poate
genera o serie de boli precum angine, otite, laringite, traheite, bronsite, rinite si chiar tulburari de dezvoltare a dintilor si maxilarului.
Vezica urinara a barbatului este mai mare decat a femeii? Fals. La barbati, vezica are o capacitate de stocare de 300-400 ml de urina, in vreme ce la femei, capacitatea este de 500-600 ml.
Petele albe care apar pe unghii indica o lipsa de calciu? Fals. Ele apar de cele mai multe ori ca urmare a unei tulburari intervenite in procesul de keratinizare a unghiei. Petele albe pot fi uneori si ciuperci superficiale ale unghiei.