Mai toti stim ca o cantitate rezonabila de alcool poate contribui la imbunatatirea sexualitatii. Partial adevarat. Si la femei. Si la barbati. Cat despre abuzul de alcool si sexualitatea, asocierea e chiar primejdioasa.

Un pahar, doua, maximum trei pot face bine la sexualitatea cuplului. Barbatul are impresia ca tine sub control ejacularea si ca isi imbunatateste erectia. Ceea ce nu-i putin lucru pentru cuplu care tine la viata lui sexuala. Femeia, la randul ei, pare sa aiba si ea de castigat daca isi inmoaie de cateva ori buzele intr-o cupa cu sampanie. Aparent, alcoolul pare sa-i amelioreze lubrifierea si sa-i accentueze senzatia orgasmica. Dar cu cat o femeie bea mai mult, cu atat ea are impresia ca este mai excitata sexual. In realitate insa, mai mult alcool, mai putina lubrifiere vaginala. Aceeasi ""chimie"" are loc si in cazul barbatului. Ii e suficient faptul ca bea pentru ca la nivel psihic sa aiba senzatia unei mai bune sexualitati. Daca stie ca bea alcool, barbatul crede ca erectia este mai buna. Nu aceeasi senzatie are
atunci cand stie ca in pahar este o bautura fara alcool.
IMAGINAR. De fapt, efectul pozitiv al alcoolului asupra sexualitatii este unul imaginar.
Se vorbeste despre cantitati rezonabile de alcool. Asta inseamna, potrivit specialistilor, doua-trei pahare in cazul barbatilor si unul-doua in cazul femeilor. Atat. Tot ce depaseste aceste limite intra in zona toxicului. Ficatul nu mai reuseste sa proceseze excesul de alcool, creste nivelul de alcool in sange, iar acelasi exces pune in dificultate functionarea creierului. Barbatul care pierde masura la pahar isi poate lua adio de la sex si in cel mai bun caz poate trage un somn bun.
La femeie, alcoolul provoaca o relaxare a muschilor. In cazul unor femei care prezinta, in mod curent, ""tensiuni"" la nivelul muschilor, excesul de alcool face si mai dificil actul sexual.

PROSCRIS