Hezbollah a anuntat ""un razboi total""
Operatiunile militare israeliene de pe teritoriul Libanului s-au intensificat, iar miscarea Hezbollah a declarat razboi deschis statului vecin. In timp ce armata israeliana a continuat bombardamentele in
Hezbollah a anuntat ""un razboi total""
Operatiunile militare israeliene de pe teritoriul Libanului s-au intensificat, iar miscarea Hezbollah a declarat razboi deschis statului vecin. In timp ce armata israeliana a continuat bombardamentele in sudul Libanului, si mai ales in Beirut, Hezbollah a lansat peste 100 de rachete pe teritoriul vecinilor de la sud. Peste 60 de civili ucisi, cladiri distruse, centrale electrice in flacari, drumuri si poduri aruncate in aer, oameni care s-au mutat in corturi si un nou atac asupra aeroportului international din Beirut. Asa arata bilantul de ieri al ofensivei declansate de Israel asupra sudului Libanului, in urma rapirii a doi militari israelieni de catre gruparea Hezbollah, miscare de rezistenta in ochii unor state si grup terorist din punctul de vedere al altora. TINTA VIE. Israelul a anuntat in cursul serii ca urmareste lichidarea liderului Hezbollah, Hassan Nasrallah, iar rachetele sale au distrus sediul principal al miscarii, situat in sudul Beirutului, precum si locuinta lui Nasrallah. Drept replica, seful Hezbollah a declarat ""razboi deschis"" Israelului, intr-un discurs transmis de postul de televiziune Al-Manar, prilej cu care Nasrallah a tinut si sa demonsterze ca a scapat neatins din raidul care il viza. Liderul siit a anuntat, tot atunci, ca rachetele Hezbollah au lovit in plin o nava de razboi israeliana, in apele teritoriale libaneze din apropiere de Beirut. Armata israeliana a confirmat ca nava a fost atinsa usor si ca nu sunt victime. SCHIMB DE FOCURI. Ieri, raidurile armatei israeliene au vizat din nou infrastructura Libanului, blocand in egala masura cai de acces si mijloace de comunicare. Alimentarea cu energie electrica este o mare problema in sudul tarii, iar comunicarea telefonica este extrem de dificila pe intreg teritoriul libanez. Replica Hezbollah s-a facut simtita in nordul Israelului. Doua persoane, dintre care un copil, au murit in urma tirurilor cu rachete care au vizat orasul Meron, in apropierea frontierei cu Libanul. Alti cinci israelieni au fost raniti. Din sudul Libanului s-au tras ieri aproximativ 100 de rachete. In orasul Safed, trei persoane au fost ranite grav. In total, au fost atinse 15 localitati israeliene situate de-a lungul frontierei cu Libanul.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.