Supravietuire in ape inghetate Atletul rus Karim Diab a stat timp de o ora, complet nemiscat, intr-o gaura facuta in gheata care acoperea un rau. Karim Diab s-a antrenat vreme de doi ani pentru a dobori recordul de stat nemiscat in apa ingheta

Supravietuire in ape inghetate

Atletul rus Karim Diab a stat timp de o ora, complet nemiscat, intr-o gaura facuta in gheata care acoperea un rau. Karim Diab s-a antrenat vreme de doi ani pentru a dobori recordul de stat nemiscat in apa inghetata. Predecesorul sau reusise o performanta de numai 15 minute

Plata cu degetul

Clientii unui lant de supermarketuri din Germania vor plati in curand cu amprenta digitala, pentru a scuti timp. Clientii fideli trebuie sa-si inregistreze la inceput datele personale, inclusiv contul bancar si amprenta digitala, intr-o baza de date. Studiile arata ca timpul pierdut cu plata cumparaturilor scade cu 40 de secunde.

Japonia - ""Mita"" pentru nasteri
Oficialii orasului Yamatsuri, din nordul Japoniei, au pus in aplicare o veche metoda comunista pentru a creste indicele domografic. Ei au anuntat ca ofera aproape 10.000 de dolari oricarei femei care naste cel de-al treilea copil. Populatia Japoniei a scazut dramatic in ultimii ani si studiile arata ca va continua sa scada. Oficialii sunt ingrijorati ca piata de afaceri va avea de suferit, asa ca orice metoda de incurajare a cresterii natalitatii e bine venita.
Pacaleala - Decedata isi ridica pensia
Un turc s-a deghizat intr-o batranica, timp de doi ani, pentru a ridica in mod fraudulos pensia mamei sale moarte. Seraffetin Gencel, de 47 de ani, mergea lunar la banca si ridica banii, imbracat in pardesiul mamei sale decedate, cu o esarfa pe cap si ochelari mari, de soare. Individul si-a ingropat mama in subsolul casei si, timp de doi ani, se plimba prin cartier deghizat, pentru ca nimeni sa nu-i remarce lipsa. A fost prins abia cand a uitat sa-si subtieze vocea cand ridica banii de la banca.
Unanimitate - Hitler, dez-""onorat""
Oficialii bavarezi si-au dat seama, dupa ani de zile, ca numele lui Adolf Hitler figureaza inca pe listele cetatenilor de onoare ai orasului. Ei au vrut sa construiasca un monument cu numele tuturor, cand au sesizat ca Hitler figura inca pe lista. Bavaria este orasul in care Hitler a construit primul nucleu al puterii naziste. Oficialii au decis ca ideea ca Hitler sa fie cetatean de onoare este mai mult decat absurda.
Inventie - Bile parfumate
Un fabricant din Milwaukee s-a gandit sa improspateze putin atmosfera sportiva si a introdus in bilele de bowling atat arome fructate, cat si unele dintre cele mai populare ""mirosuri"". Se pare ca parfumurile au diferite influente asupra jucatorilor. Unii pot fi distrasi de aroma si, in acest caz, pierd, altii in schimb se simt in forma si castiga. Primele bile fructate (mar verde si lamaie) au aparut in primavara anului 2000. De atunci, compania a produs peste 40 de arome, dintre care cele mai cautate sunt bilele cu parfum de cirese amare, ciocolata, limonada, prune, banane si amaretto.
Expozitie - Secretii nazale pretioase
Un artist londonez care si-a colectat ""produsul nazal"" timp de doi ani este pregatit sa-si expuna ""colectia"" pentru suma de 20.000 de dolari. ""Averea"", pe care James Robert Ford a denumit-o ""Bila demonica"" si care momentan se afla intr-un borcan in casa acestuia, asteapta sa-si gaseasca un colectionar. James a fixat pretul si nu este dispus sa negocieze pentru simplul motiv ca fiecare muc este produs de corpul sau si este imposibil de inlocuit.
Deznodamant - Sex cu peripetii
Un barbat din Rovinari (Targu-Jiu) a ajuns de urgenta la spital cand s-a trezit cu verigheta in penis. Pacientul, casatorit si cu doi copii, a fost si el uimit de ""intamplare"", dar isi suspecteaza amanta care a vrut sa se razbune pe el, pentru ca a adormit in timp ce faceau sex. Doctorii au marturisit ca s-au mai confruntat cu situatii stajenitoare de acest gen. ""Imi aduc aminte de un barbat care a ajuns la noi cu organul sexual prins intr-o cutie de Coca-Cola"", a declarat unul din urologi.
Oficial - Nu este o gluma!
Un barbat in varsta de 44 de ani din Missouri si-a schimbat oficial numele in pronumele ""Ei"". Dupa ce familia sa a inceput sa faca glume despre mirarea acestuia de fiecare data cand auzea acest pronume, Andrew Wilson n-a stat mult pe ganduri si s-a decis ca personalitatii sale multiple ii trebuie un alt nume mai haios, care sa-l reprezinte mai bine. Wilson este conoscut pentru inventiile sale, dar mai ales pentru simtul dezvoltat al umorului. ""Ei"" a luat si locul fostului nume pe permisul de conducere.

Rubrica realizata de Miruna Mihalcea si Raluca Grintescu


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.