La 12 ani, picteaza icoane pe sticla, canta la pian si gaseste timp si pentru studiu. Nu se simte incorsetata de programul strict, mai mult autoimpus. O scara frumos imbracata in plante si flori care mai de care mai frumoase te conduce lin spre a

La 12 ani, picteaza icoane pe sticla, canta la pian si gaseste timp si pentru studiu. Nu se simte incorsetata de programul strict, mai mult autoimpus.

O scara frumos imbracata in plante si flori care mai de care mai frumoase te conduce lin spre apartamentul unde locuieste Alexandra Ionita, o pictorita de 12 ani. La ultimul etaj suntem asteptati. A descoperit miracolul desenului cu ajutorul unui creion cu care a inceput sa reprezinte formele lumii care o inconjurau. Viata ei poate ca va sta candva sub imperiul imaginilor, liniilor si culorilor. Pana atunci este o fetita draguta, cu o privire jucausa si prietenoasa. Ne intampina discret, se simte oarecum stingherita, nu-i place sa vorbeasca despre ea. Se bucura ca am venit. Ne invita in camera ei.
Intr-un colt se odihneau uleiurile preparate si pregatite pentru lucru. Uleiurile sunt usor de preparat, culorile fiind aduse de la un magazin special. A invatat sa picteze pe sticla de la profesoara ei, Pasca Craciun. A inceput mai intai sa realizeze conturul figurilor din picturi, dupa care a exersat tot timpul. Alexandra este eleva in clasa a VI-a la Liceul de Arta George Georgescu din Tulcea.
FAMILIE. Alexandra este fiica parintelui director de la Seminarul Teologic Ortodox Ioan Casian din Tulcea, Nicolae Ionita. Preotul are de ce sa fie mandru si ne-a prezentat lucrarile fetitei ca un adevarat cunoscator in materie. Parintele profesor Nicolae Ionita nu a intervenit in pasiunile fetei, a urmarit evolutia ei pas cu pas si ca un bun parinte a indrumat-o la momentul oportun. ""Pasiunea pentru desen o are de cand se stie. Nu stiu daca de acum viata ei va insemna pictura pe sticla, dar ii face placere si nu refuza niciodata sa petreaca timp in compania culorilor.

TIMP. Intre o pictura si o carte citita, Alexandra canta si la pian


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.