Dupa mai multe scenarii ticluite in laboratoarele social-democrate cu privire la posibile colaborari in perspectiva anticipatelor, PSD se lauda acum ca ar fi curtat de PNL si PD, dar ca nu ar fi interesat. ""Demersul"" celor doua partide a fost d
Dupa mai multe scenarii ticluite in laboratoarele social-democrate cu privire la posibile colaborari in perspectiva anticipatelor, PSD se lauda acum ca ar fi curtat de PNL si PD, dar ca nu ar fi interesat.

""Demersul"" celor doua partide a fost dat in vileag ieri de vicepresedintele PSD Ilie Sarbu (foto). El a declarat ca reprezentanti ai Aliantei incearca, la diferite niveluri, sa contacteze PSD pentru o eventuala colaborare politica, dar a precizat ca pesedistii nu sunt interesati sa deschida negocieri in vederea guvernarii cu PD sau PNL. Sarbu a aratat ca democratii si liberalii vor insista in demersul lor pentru ca Executivul nu mai functioneaza, ""contactele"" urmand sa devina mai vizibile spre toamna. ""E de presupus ca aceasta criza nu poate fi depasita, in formula actuala. Razboiul dintre PNL si PD a devenit fatal"", a explicat senatorul PSD.
OPTIUNI. Desi Sarbu zice ca usa PSD ar fi inchisa unor negocieri cu PNL si PD, liderii pesedisti nu au exclus pana acum colaborarea cu cele doua partide. Presedintele Mircea Geoana declara acum cateva saptamani ca PD reprezinta o ""optiune deschisa"" pentru PSD, in perspectiva anticipatelor. ""Avem optiunile deschise. Si PD este o optiune, si alte partide sunt optiuni"", aprecia Geoana. La randul sau, secretarul general Miron Mitrea a sustinut recent ca PSD este deschis unor colaborari cu PD si cu PNL. ""Cu PNL, daca va fi nevoie, sunt convins ca se vor gasi solutii. Iar PD, chiar daca relatiile dintre cele doua partide nu au fost foarte bune si nu sunt nici acum grozave, este o posibilitate"", arata Mitrea.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.