Presedintele Fondului Proprietatea justifica, la cererea CNA, un spot publicitar controversat cu argumentele predecesorului sau. Vechile probleme care blocheaza functionarea pe piata a acestui ""Mega-SIF"" isi cauta rezolvarea intr-o ordonanta.
Presedintele Fondului Proprietatea justifica, la cererea CNA, un spot publicitar controversat cu argumentele predecesorului sau. Vechile probleme care blocheaza functionarea pe piata a acestui ""Mega-SIF"" isi cauta rezolvarea intr-o ordonanta. Alexandru Paunescu, presedintele Consiliului de Supraveghere al Fondului Proprietatea, neaga faptul ca reclama tv a institutiei ar contine informatii false privind capitalul sau social de 4 miliarde de euro. ""Informatia (a€¦) este publica. Ea a fost stabilita in HG 1481/24.11.2005"" si ""este mentionata in incheierea nr. 21988, pronuntata de judecatorul delegat la Oficiul Registrului Comertului"", ca ""si in Certificatul de inregistrare in Registrul Oficiului Comertului a Fondului"", spune Paunescu intr-o scrisoare de justificare adresata Consiliului National al Audiovizualului (CNA), la cererea acestuia. Fostul presedinte, Nicolae Ivan, a raspuns cu argumente asemanatoare la intrebarile ziaristilor, iar dupa aceasta a fost schimbat. ""RECLAMA MINCINOASA"". Forumul Civic Romanesc (FRC), o organizatie a virtualilor beneficiari ai Fondului (pagubiti de regimul comunist), a reclamat Fondul Proprietatea la CNA, pentru ca spotul ar contine informatii false. ""Este o reclama mincinoasa. Nu este adevarat ca Fondul are un capital de patru miliarde de euro"", a declarat recent Adrian Iurascu, presedintele FRC. Dupa doua luni de ""acomodare"", oferite de toata lumea noii conduceri a Fondului, pagubitii au fost treziti din acalmie de spotul cu pricina pe care l-au comparat cu ""o manipulare asemanatoare cu o reclama celebra a FNI"". Comparatia este aberanta si poate fi ""o risipa suspecta de zel in a discredita o idee respectabila"", scrie Alexandru Paunescu in documentul catre CNA. Totusi, dilema capitalului nu este elucidata cum se cuvine nici acum. CAPITALUL. Reprezentantii Fondului ne-au spus ca ""transferurile sunt aproape terminate. Nu va putem da informatia exacta inca"". Daca transferurile sunt doar ""aproape terminate"", inseamna ca nu sunt ""complet"" finalizate. Orice intreprinzator sau investitor, cat de mic, stie ca, daca nu este trecut ca actionar al unei societati la Registrul Comertului sau la societatea de registru a pietei care deserveste Bursa, nu este stapan pe acele actiuni. De ce ar fi altfel in cazul Fondului si, prin urmare, care ar fi relevanta documentelor invocate de Alexandru Paunescu in scrisoarea catre CNA? ACUZATII
""Problema care mai ramane ar fi mai degraba birocratica. Cu o buna colaborare la nivelul Guvernului si al clasei politice, ar trebui ca acest proces sa se finalizeze pana la sfarsitul lunii august, autorizarea de catre CNVM s-ar putea face in septembrie si, pana la sfarsitul anului, Fondul ar putea deveni operational""
Varujan Vosganian
senator REPLICA
""Informatia (a€¦) este publica. Ea a fost stabilita in HG 1481/24.11.2005 si este mentionata in incheierea nr. 21988, pronuntata de judecatorul delegat la Oficiul Registrului Comertului, ca si in Certificatul de inregistrare in Registrul Oficiului Comertului a Fondului""
Alexandru Paunescu
presedinte CSFP MODIFICARI


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.