Promisa initial pentru ziua de luni, apoi amanata pe miercuri, iar acum asteptata la finalul acestei saptamani, decizia magistratilor Federatiei Italiene de Fotbal poate determina schimbari majore in fotbalul peninsular. Daca vor fi acceptate sol

Promisa initial pentru ziua de luni, apoi amanata pe miercuri, iar acum asteptata la finalul acestei saptamani, decizia magistratilor Federatiei Italiene de Fotbal poate determina schimbari majore in fotbalul peninsular.

Daca vor fi acceptate solicitarile procurorului federal, cele 4 mari cluburi implicate, Juventus, Milan, Lazio si Fiorentina, vor lua drumul Seriei B sau chiar C in cazul torinezilor.
PRO. Dupa ce Italia a devenit campioana mondiala, apelurile la clementa din partea diferitelor personalitati politice s-au inmultit. Printre primii care au luat pozitie se numara ministrul Justitiei, Clemente Mastella, care considera ca ""sa ii vezi jucand in a treia liga pe Cannavaro, Del Piero si Buffon este inacceptabil"". Nici fostul premier Silvio Berlusconi nu e de acord cu retrogradarea. ""Nu exista nici o garantie ca decizia judecatorilor va fi bazata pe fapte. Din trei motive. Primul: nu au fost ascultate toate telefoanele. Al doilea: nu au fost audiati toti martorii. Al treilea: realitatea din teren a evidentiat situatii diferite de acelea care ar fi trebuit dovedite"", a declarat Berlusconi, care este de parere ca viitoarea editie de campionat ar trebui sa inceapa in actualul format.
CONTRA. In schimb, ministrul Sporturilor, Giovanna Melandri, se opune in continuare ideii de clementa, iar mijlocasul lui AC Milan, Gennaro Gattuso, s-a aratat chiar indignat de o astfel de ipoteza, precizand ca jucatorii in cauza ""nu au decat sa isi caute alte echipe"". Pe langa Juventus si AC Milan, principalele vizate de pedepsele justitiei italiene, la consecinte dramatice se mai pot astepta Lazio si Fiorentina, actuala echipa a lui Mutu.

POATE AZI


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.