Zizou nu regreta ca l-a lovit pe fundasul italian in finala Cupei Mondiale: ""Mi-a insultat mama si sora"". ""Nu i-am spus nimic legat de religie, politica sau rasism. De mama nici atat"", a replicat Materazzi. Zidane si-a cerut scuze pentru lovit

Zizou nu regreta ca l-a lovit pe fundasul italian in finala Cupei Mondiale: ""Mi-a insultat mama si sora"". ""Nu i-am spus nimic legat de religie, politica sau rasism. De mama nici atat"", a replicat Materazzi.

Zidane si-a cerut scuze pentru lovitura de cap aplicata lui Materazzi, dar a precizat ca nu-i pare rau. ""Nu pot sa regret gestul facut, pentru ca ar insemna ca el a avut dreptate. Nu a avut nici un motiv sa spuna acele lucruri. Au fost lucruri foarte personale. Despre mama, despre sora mea. Le auzi o data, incerci sa pleci. Dar cand le auzi si a doua, si a treia oara..."", a declarat Zidane intr-o emisiune transmisa miercuri seara de postul francez Canal Plus.
AFIRMATII. Zizou nu a vrut sa reproduca exact cuvintele care
l-au determinat sa reactioneze violent. Intrebat daca este adevarata concluzia specialistilor in lectura labiala, care au afirmat ca italianul i-a spus: ""stim totii ca esti fiul unei teroriste nenorocite"", Zizou a raspuns sec: ""Da"". Totodata, Zidane l-a criticat pe Roberto Calderoli, unul dintre liderii partidului extremist Liga Nordului, care a spus ca nationala Frantei este formata din ""negri, islamisti si comunisti"", afirmatii considerate de francez mai grave decat lovitura sa.
DEZMINTIRE. Marco Materazzi l-a contrazis insa pe francez: ""Nu i-am spus nimic legat de religie, politica sau rasism. Cu atat mai putin i-am insultat mama. Eu
mi-am pierdut mama cand aveam 15 ani. Si acum imi vine sa plang"". Italianul a lasat sa se inteleaga ca este totusi adevarat ca a insultat-o pe sora lui Zidane: ""Daca luam prin eliminare..."". Materazzi a avut o tentativa de reconciliere, dezvaluind ca Zidane este unul dintre idolii sai. ""Eu il apreciez, ba mai mult, il venerez pentru lucrurile pe care le-a facut pe teren"". In plus, fundasul italian nu este de acord cu presedintele FIFA Sepp Blatter, care ar vrea sa-i retraga francezului titlul de cel mai bun jucator al Cupei Mondiale: ""L-a castigat corect. Nu poate fi judecat pentru un episod"".

PLANURI


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.