Premierul Calin Popescu Tariceanu a cerut conducerii companiei Bechtel urgentarea lucrarilor la Autostrada Transilvania, in conditiile in care acest proiect este o prioritate pentru Romania.

Primul-ministru a solicitat accelerarea lucrarilor pe portiunea Cluj - Oradea pentru ca aceasta sa poata fi prima data in folosinta.
FINANTARE. ""Nu are Bechtel atata capacitate sa lucreze cati bani putem noi sa ii dam. Acum avem efectuate plati de 126 de milioane de euro, care reprezinta 22% din valoarea lucrarilor atacate, iar volumul de lucrari este de 2%. Au de lucrat sa acopere acesti bani"", a afirmat Tariceanu. Compania Bechtel va tine cont de solicitarea premierului si, incepand cu 21 iulie, pe santierul autostrazii se va lucra si in schimb de noapte. Proiectul construirii autostrazii a inceput in 2004, in baza unui contract in valoare de 2,2 miliarde de euro, insa lucrarile au fost intrerupte la jumatatea anului 2005, cand autoritatile au inceput reanalizarea contractelor acordate de guvernarea precedenta.