Noua cetateni sarbi si romani sunt cercetati de Parchetul General pentru o frauda record, de 300 de milioane de dolari. Cei noua sunt acuzati de fals, inselaciune si spalare de bani. Capul retelei este un om de afaceri sarb, Krunislav Jovanovici,
Noua cetateni sarbi si romani sunt cercetati de Parchetul General pentru o frauda record, de 300 de milioane de dolari.

Cei noua sunt acuzati de fals, inselaciune si spalare de bani. Capul retelei este un om de afaceri sarb, Krunislav Jovanovici, care ar fi introdus in Romania in anul 2004 peste 170 de mii de bilete de ordin, emise de o banca americana aflata in faliment din 1996. In baza acestora, infractorii au obtinut de la banci romanesti imprumuturi de peste 300 de milioane de dolari. Procurorii detin indicii care demonstreaza ca sarbul a fost ajutat de doi fosti politisti romani - Viorel Romanescu si Mihai Rotar - si un fost ofiter SRI, Dumitru Sauer, afirma surse apropiate anchetatorilor. Sarbul este dat in urmarire generala. In acest caz, anchetatorii romani lucreaza impreuna cu serviciile de informatii americane.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.