Planurile Uniunii Europene de a reglementa preturile de retail pentru convorbirile in roaming de pe telefoanele mobile pot influenta in sens negativ concurenta, in loc sa o incurajeze, a declarat directorul executiv al diviziei germane a Vodafone, Fr
Planurile Uniunii Europene de a reglementa preturile de retail pentru convorbirile in roaming de pe telefoanele mobile pot influenta in sens negativ concurenta, in loc sa o incurajeze, a declarat directorul executiv al diviziei germane a Vodafone, Friedrich Joussen.
Comisia Europeana discuta propunerea de a reduce tarifele de roaming, respinsa de reprezentanti ai Executivului comunitar, ai industriei de profil si ai institutiilor nationale de reglementare. ""Preturile de roaming sunt prea ridicate, dar experienta a demonstrat ca reglementarea poate fi periculoasa, deoarece elimina concurenta. Seamana cu socialismul, prin incercarea de a planifica ceea ce crezi ca ar trebui sa faca piata"", a spus Joussen.
Atat Vodafone, cat si T-Mobile, detinuta de Deutsche Telekom, au redus recent tarifele de roaming. Planul este ca reducerea sa ajunga la 40% in urmatorii doi ani.
Comisarul pentru Informare si Media, Viviane Reding, a calificat reducerile ca fiind insuficiente si solicita diminuarea atat a preturilor en-gros, aplicate intre operatori pentru conectarea la retele, cat si a celor de retail.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.