Fantoma comunismului a fost inlocuita in zilele noastre de cea a obezitatii In tarile fostului lagar socialist, se extinde cu pasi rapizi epidemia kilogramelor in plus. La aceasta concluzie au ajuns oameni de stiinta de la Universitatea Saint-Loui

Fantoma comunismului a fost inlocuita in zilele noastre de cea a obezitatii

In tarile fostului lagar socialist, se extinde cu pasi rapizi epidemia kilogramelor in plus. La aceasta concluzie au ajuns oameni de stiinta de la Universitatea Saint-Louis (SUA), relateaza Rompres.
Pana la sfarsitul secolului XX, aceasta epidemie care afectase Europa Occidentala si SUA nu se raspandise inca in Europa de Est: procentul obezilor in fostele republici socialiste fluctua pe atunci intre 10% si 12% din populatia adulta. In prezent, multe tari din Rasaritul Europei ajung din urma liderii la obezitate, precum SUA (cu 30% de obezi din populatie), cu circa 20% de supraponderali.

IN TOP. Tara europeana cu cel mai mare numar de persoane supraponderale este considerata Grecia, unde din cauza obezitatii sufera peste 78% dintre barbati si 74% dintre femei. Grecia este urmata de Germania, Cehia si Cipru. In schimb, silueta cea mai de invidiat o au italienii si francezii, iar in Norvegia traiesc cei mai putini grasi, in jur de 9% pe ansamblul populatiei.
Printre fostele republici socialiste, lider la obezitate este Ungaria, cu 19% din populatie. Aceasta este urmata de Letonia si Rusia, cu cate 18% de grasi fiecare. La mica distanta de ultimele doua se afla Lituania si Estonia.
Secretul ""epidemiei"" de obezitate care se extinde in ritm alarmant pe glob este extrem de simplu: omul consuma mai putina energie fizica decat stramosii sai de acum 100 de ani. De multe ori, oamenii consuma mai multe calorii decat are nevoie organismul lor, iar acest lucru e din ce in ce mai vizibil.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.